Az Amadeus kicseréli a repülőjegyeket

Forrás: turizmus.com

 2015. július 15. 12:14

Az Amadeus bevezette az amerikai piacra az Amadeus Exchange Relief-et, az iparág első „mindent egyben” repülőjegy-csere rendszerét, ami felgyorsítja a fel nem használt jegyek visszaváltását és cseréjét, sőt, a cég szakemberei akár el is végzik a körülményes adminisztrációt az irodák helyett.

A repülőjegyek cseréje hosszas, költséges és bonyolult folyamat, ami sok fejfájást okoz az utazási irodáknak, az Amadeus Exchange Relief viszont leegyszerűsíti a folyamatot. Az Airlines Reporting Corporation (ARC) adatai szerint 2014-ben közel másfél millió debit memot állítottak ki összesen 138 millió dollár értékben, amelyek fele az árakhoz, adókhoz vagy jutalékokhoz kötődött. Az ARC tavaly 14 millió visszatérítést és cserét dolgozott fel, ami a teljes forgalom 8 százalékát tette ki. Az Amadeus felmérése szerint a rendszerüket használó utazási irodák átlagosan heti 40 cserét bonyolítanak le, amelyek elvégzése darabonként 28 percbe telik, így összességében heti 18 munkaórát jelentenek az alkalmazottaknak.

 

Az Amadeus Exchange Relief három opciót kínál felhasználóinak. A „Do it automatically” önműködően kezeli a cseréhez szükséges információkat és tranzakciókat, beleértve a fel nem használt vagy csak részben felhasznált jegyek újbóli kiállítását. A „Do it for me” lehetővé teszi a jegykiállítók számára, hogy cseréjüket közvetlenül feltöltsék az Amadeus dedikált árazási és cserére szakosodott szakemberei számára, akik precízen és gyorsan előkészítik a cserét. A „Do it myself” pedig manuális, ingyenes, lépésről lépésre vezetett munkafolyamatot kínál a felhasználóknak.

További információ:

http://www.amadeus.com/msite/exchangerelief/index.html