Stratégiai befektetésekre és növekedésre készül az easyJet

Forrás: turizmus.com

 2021. október 14. 11:33

Nettó adósságállományát negyedév alatt a felére csökkentette, forgalmát pedig jelentősen növelte a fapados légitársaság.

Az easyJet legfrissebb közleményében arról tájékoztat, hogy a megfontolt kapacitás- és készpénzgazdálkodás eredményeként a negyedik negyedévben 40 millió fontos működőtőkét gyűjtött össze a társaság. Az egy negyedévvel ezelőtti 2 milliárd fontos adósságállomány közben 0,9 milliárdra csökkent.

A működőtőke növelése révén készen áll a piaci növekedésre a társaság.

A következő negyedévben már a 2019. évi kapacitások 70%-át tervezi üzemeltetni a légitársaság. Míg nyáron elsősorban az Európán belüli úti célok közötti forgalom volt erős, a brit korlátozások feloldása a következő negyedév forgalmában lesz majd érezhető – közölték.

Felszállásra készen

Fotó: 123rf.com

A téli hónapokban a megnövekedett kereslet kielégítése érdekében 100 000-rel bővítette a napfényes üdülőhelyekre kínált kapacitásait a légitársaság. Várakozásaik szerint 2022-ben folytatódni fog a forgalom fellendülése.

A tervezett szerves fejlődés mellett igyekeznek megragadni minden lehetséges növekedési és felvásárlási lehetőséget - olvasható a közleményben.

Johan Lundgren, az easyJet vezérigazgatója így nyilatkozott: „Az üzleti utazók visszatérnak az easyJet járataira. Az érdeklődés egyaránt növekszik a városlátogatások és a napsütötte téli úti célok, így Egyiptom és Törökország iránt. az októberi foglalások jól alakulnak, a Kanári-szigetekre már a 2019. évihez képest 140%-kal növeltük a kapacitásainkat."