Tőkebevonással terjeszkedik a RateHawk

Forrás: turizmus.com

 2019. július 03. 17:05

Az Emerging Travel Group 10 millió dolláros finanszírozási megállapodást kötött a RateHawk B2B szállásfoglalási rendszer globális terjeszkedésének támogatására.

Az Emerging Travel Group, amely a világ több mint 100 piacán működik a RateHawk, a ZenHotels és az Ostrovok márkákkal, lezárta a 10 millió dolláros finanszírozási  kört, amit a technológiai vállalkozó Lev Leviev a LVL1 Group-ból és a Playrix társ-alapítói, Igor és Dmitri Bukhman családi irodája vezetett - adta hírül közleményében a társaság.

A beruházás célja, hogy felgyorsítsa az csoport fejlesztését és további nemzetközi terjeszkedését a társaság B2B márkájával, a RateHawkkal, amely az utazási szakemberek számára tervezett online szállásfoglalási platform.

A RateHawk 2018-ban kezdte meg működését Magyarországon. A platformon keresztül több mint 1 millió szálláshely foglalható világszerte – mely szállodák és apartmanok 85 beszállítón és 29 000 közvetlen szállodai szerződésen keresztül érhetőek el. Európában, a Közel-Keleten, Dél-Amerikában és Afrikában már több mint 9 500 utazási szakember használja. 2018-ban a RateHawk forgalma több mint 300%-kal nőtt.

Sikeres volt a tőkebevonás

Fotó: Ratehawk

Az új finanszírozással a RateHawk azt tervezi, hogy erősítse csapatát Közép-, Kelet- és Észak-Európában további 25 alkalmazottal, hogy fejlessze és fenntartsa pozícióját a régióban. A következő évben a RateHawk csapat célja 6000+ partner elérése (a B2B turisztikai piaci penetráció fejlesztése a régióban ~ 45%).

Az Emerging Travel Group 2010-ben alakult, és nemzetközi kockázatitőke és angyal-befektetők támogatják, köztük Vaizra Capital, Alapító Alap, Frontier Ventures, Data Collective, Jurij Milner, Esther Dyson és Fritz Demopoulos. A társaság 28 országban alkalmaz üzleti fejlesztési csapatot.