Továbbra is nyerő a nyomtatott forma

Forrás: ehotelier.com

 2016. november 09. 18:35

Habár a technológia nagyban megváltoztatta az utazási szokásokat, egy dolog megmaradt: a világ minden részén az utazók továbbra is értékelik a nyomtatott információt – derül ki a Bentley Egyetem Marketing Technológia Központjának felmérésből.

A vakáció helyszínén a turisták első számú támpontja a brosúra, sokkal inkább függnek tőle, mint a hasonló információt nyújtó honlapoktól. A felmérésből, melyhez Észak-Amerika, Európa és Dél-Afrika 1732 látogatóját kérdezték meg, kiderül, hogy a turisták még olyan esetben is a nyomtatott tájékoztatót helyezik előtérbe, amikor folyamatos interneteléréssel rendelkeznek.


Forrás: rezgo (www.rezgo.com)

A felmérés eredményei a következőket tartalmazzák:

- 10-ből 7 utazó vesz brosúrát a pihenés helyszínén
- a standokban kiállított tájékoztatók 69%-ban hatnak a turistákra, mikor megérkeznek egy nyaralásra, szemben a honlapok 68%-ával
- a látogatók vakáció terveit 95%-ban befolyásolják a brosúrán olvasottak
- a turisták 83%-a tervezi egy-egy látványosság megtekintését, ha kiemelt helyet kap egy szórólapon, térképen vagy turistainformációs füzeten
- brosúra hatására 78%-uk megfontolja a korábbi terveinek módosítását
- az utazók 53% már érkezés előtt szóróanyagok segítségével tervezi a vakációt

– A felmérésből egyértelműen kitűnik, hogy habár az utazóknak számos lehetősége van a vakáció megtervezésére, mégis a brosúrák és információs füzetek azok, amik leginkább befolyásolják, melyik látványosságokat tekintik meg és mely üzleteket választják– állítja IanCross, a Bentley Egyetem Marketin Technológia Központjának igazgatója. – Jobban megbíznak a nyomtatott információban, hasznosabbnak és felhasználó barátnak tartják, amelyet az út alatt könnyű megosztani a barátokkal és a családdal.

Forrás: ehotelier