Újabb magyarországi szakasszal bővült az Eurovelo 11

Forrás: MTI

 2015. december 17. 15:20

Megépült a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltésén a Szolnok és Tószeg közötti kerékpárút első, mintegy négy kilométeres szakasza.

A tájékoztatás szerint a beruházás a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) tavaly nyáron átadott, 2,4 milliárd forintos szolnoki árvízvédelmi fejlesztési projekt 350 millió forintos kiegészítésének köszönhetően valósult meg uniós támogatásból.

A kerékpárút az Európai Kerékpárút Hálózat (EuroVelo) Lappföldtől Athénig vezető 11-es útvonalának egy szakaszát alkotja. Ezáltal a térségben Poroszlótól a szolnoki Sasi-kanyarig aszfaltozott töltéskoronán kerekezhetnek a kerékpárosok - olvasható a közleményben. A beruházással 238 kilométerre nőtt a burkolt töltésszakaszok együttes hossza a Kötivizig területén, amely jelentős mértékben elősegíti az árvízi védekezést és kerékpárútként is használható.

A hiányzó, Tószegig tartó mintegy 2,3 kilométeres, külön töltés építését igénylő második szakasz megépítéséhez a jogerős építési engedély rendelkezésre áll, a beruházás megvalósításához szükséges forrás előteremtése után kezdődhet a kivitelezés.