Vadonatúj Airbus A220-300-as az EgyptAir flottájában

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 30. 11:38

A közelmúltban megérkezett az új repülőgéptípus első példánya az EgyptAir flottájába. A Közel-Keleten és Észak-Afrikában elsőként az EgyptAir utasai próbálhatják ki.

A légitársaság 12 darabot rendelt a típusból, amelyek 2020 júniusáig folyamatosan érkeznek majd a flottába. A géprendeléssel az EgyptAir célja, hogy modernizálja gépparkját és így a régió egyik legfiatalabb flottájával rendelkezhessen – közölte lapunk megkeresésére a légitársaság.

Az új Airbus A220-300-as 140 üléses, ezek közül 9 a business osztályon, 115 pedig a turistán található. Az ülések közötti tér a megszokottnál tágasabb, a kényelmesebb utazás biztosítása érdekében. A repülőgéptípus az optimalizált aerodinamikai tulajdonságainak és a két Pratt & Whitney Pure Power® PW1500G legújabb generációs hajtóműnek köszönhetően kiváló üzemanyag-fogyasztási jellemzőkkel bír.

A flotta új büszkesége

Fotó: EgyptAir

A repülőgépen fizetős wifi is várja az utazókat, a legolcsóbb internetes csomagban 2 dollárért 5 MB forgalmat adnak, míg 23 dollárért 100 MB-ot.

A fedélzeti szórakoztató programokat (zenéket, videókat) az utasok saját telefonjukon, laptopjukon is élvezhetik a fedélzeti stream-elés jóvoltából.

A géptípus jellemzője még a több természetes fény a kabinban a megnövelt méretű, panoráma-jellegű ablakoknak köszönhetően.