Aktív élmények és kulináris kényeztetés Bükfürdőn

Forrás: turizmus.com

 2016. június 12. 11:48

Június első hétvégéjén bécsi bloggerek és újságírók fedezték fel a sokoldalú fürdővárost, Bükfürdőt. A csoport a helyi TDM szervezet meghívására érkezett.

A háromnapos program Bécsben kezdődött, ahol Kovács Balázs, a Magyar Turisztikai Ügynökség osztrák külképviseletének vezetője reggeli kávézásra invitálta a résztvevőket. Ezt követően már Bükfürdőn folytatódott a tanulmányút, ahol a fogadó szálloda rövid bemutatása után a golfozás rejtelmeivel ismerkedhettek meg a vendégek, majd a helyi termelői piac gazdag kínálatát derítették fel.  A nap egy vidám hangulatú főzőshow-val zárult.

Másnap délelőtt adrenalinban gazdag élmények várták a csapatot a város egyik kalandparkjában, ahol a bátrabbak a flying foxot is kipróbálhatták, de óriáshinta és íjászat is rendelkezésre állt, majd a büki városnézés keretében felkeresték a családi élményparadicsomot is. A délután a fürdőben telt, ahol a gazdag wellnesskínálat mellett kipróbálhatták az idei év egyik új attrakcióját, az óriásbuborékot.

 

Természetesen a gasztronómiai élmények sem maradhattak el, a gálavacsora során a régióra jellemző vadételek kerültek terítékre. Vasárnap délelőtt egy kisebb kerékpártúra adott alkalmat a gyógyhely parkjainak bemutatására – a Kneipp®-és Nordic Walking Parkban fűszernövény felismerő verseny, a sportparkban pedig a kültéri fitnesz gépek kínáltak vidám perceket. A program kulináris sokszínűségünket bemutató ebéddel zárult.

A szervezők célja a szomszédos osztrák tartományok és a bécsi fiatal generáció, valamint a családosok megszólítása volt, bemutatva az ország legmagasabb ásványi anyag tartalmával rendelkező gyógyvizet, kiegészítve azt trendi kényeztető kezelésekkel és megspékelve a fürdőváros aktív élményeket kínáló attrakcióival. Már a tanulmányút ideje alatt is számos pozitív hangvételű online megjelenés született.