Álom osztálykirándulás Szarvason

Forrás: turizmus.com

 2017. június 03. 17:31

Negyedmillió forint értékű osztálykirándulásért indított pályázatot általános és középiskolásoknak még 2016. decemberében a szarvasi Mini Magyarország makettpark. Több mint 50 osztály vett részt a játékban, melyet a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium 11B osztálya nyert meg.

Az osztálykirándulásra május 24-én érkeztek meg a pécsi diákok.


A két nap bővelkedett eseményekben, a programok között szerepelt sárkányhajózás a Körösön, lovaskocsikázás az élő Körös gátján, de a város szépségeit is megcsodálták a városnéző, elektromos kisbuszból.

Részt vettek egy rendhagyó történelem és képzőművészeti órán a Tessedik Sámuel múzeumban, majd egy órás hajókázáson a Katalin II. sétahajóval, aminek fedélzetéről megcsodálták a történelmi Magyarország mértani közepét szimbolizáló emlékművel.


Ezt követően ellátogattak az ország legnagyobb Arborétumába, ahol sokan fotózkodtak az ország legnagyobb mamutfenyője előtt,  végül a bátrabbak a Körösben való lubickolást sem hagyták ki.


A legnagyobb élmény a nyereményt felajánló Mini Magyarország makettpark meglátogatása volt, ahol a pécsi Gázi Kászim pasa dzsámija előtt azonnal osztályképre gyűltek össze. A makettparkban szakvezetés keretén belül merültek bele a magyarság földrajzi, építészeti, történelmi múltjába, és az élményeken kívül plusz ismeretekkel is gazdagodtak.