Argentína november 1-jén mindenki előtt megnyitja a határokat

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 23. 18:57

Argentína október 1-jétől megnyitja a határait a szomszédos országokból érkező utazók előtt, november 1-jétől pedig az összes külföldi előtt nyitva állnak majd a repülőterek és a kikötők – jelentette be az ország egészségügyi minisztere szerdán.

Az argentin állampolgárok, lakosok és munkavállalási engedéllyel rendelkező külföldiek már szeptember 24-től karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be az országba – írja a Latina Press.

Október 1-jétől egészségügyi folyosókat nyitnak a határokon a szomszédos országokból érkezők számára, amelyeken a helyi egészségügyi hatóságok által megállapított kvóták alapján engedik be az utazókat, ezeket a kvótákat november 1-jéig fokozatosan emelik majd.

November 1-jétől pedig az összes külföldi előtt megnyitják a repülőtereket és a kikötőket.

Október 1-jétől eltörölnek több másik járványügyi előírást is, pl. a maszk kötelező viselését szabadtéren, ha az adott helyen nem tartózkodnak egyszerre sokan. A könnyítéseket az oltások terén elért előrehaladással, valamint azzal indokolta Carla Vizotti argentin egészségügyi miniszter, hogy a fertőzések száma 16 egymást követő héten folyamatosan csökkent.

Tangótáncosok Buenos Airesben, a San Telmo bolhapiacon

Fotó: ©boggy22/123rf.com

A beutazáshoz minden esetben szükség lesz a teljes, legalább 14 nappal azelőtt beadott oltás igazolására és negatív PCR-tesztre. Adott esetben a tartózkodás ötödik és hetedik napja között is el kell végeztetnie egy PCR-tesztet a látogatónak. A nem teljes oltással rendelkezők, köztük a kiskorúak is beutazhatnak az országba, de karanténba kell menniük és újra teszteltetniük kell magukat a tartózkodás 7. napján.

A pandémia kezdete óta az idei év szeptember 20-ig 5.241.394 igazolt Covid-19-fertőzést és 114.518 ezzel összefüggő halálesetet regisztráltak az országban az egészségügyi minisztérium adatai szerint. A 45 milliós lakosú országban 20 millió feletti a teljesen beoltottak száma.