Az élet apró örömeit ünnepli a Szeláví!

Forrás: turizmus.com

 2021. május 04. 09:42

A Pilisi Parkerdő közvetlen szomszédságában terül el Pilisborosjenő – a helyieknek csak Jenő – a kirándulók és természetkedvelők egyik kedvelt úti célja. Június 18-tól azonban több is lesz ennél családias hangulatú új fesztiválja, a Szeláví! jóvoltából.

A slow turizmus, az ökotudatosság és az összművészetiség jegyében induló rendezvény idén először várja a látogatókat, méghozzá a levendulavirágzás idején, s a látogatónak nem ígér többet, mint szabadságot, örömöt, fesztelenséget, kikapcsolódást és együttlétet.

A szervezők szándéka szerint zene, irodalom, tánc és gyermekprogramok, továbbá gasztronómia és iparművészeti vásár mind összetevői lesznek a legelső Szeláví! fesztiválnak.

A fellépő együttesek közt lesz Rutkai Bori Bandája is

Fotó: Szeláví!

Június 18. és 20. között Pilisborosjenőre érkezik többek között Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, Csillagom című műsorával zenésztársainak kíséretében fellép Szirtes Edina Mókus, de lesz Barabás Lőrinc Live Act is. Szintén a koncertek sorában találjuk a Swing á la Django és Horányi Juli közös műsorát, de Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés-irodalmi produkciója, a GreCSÓKOLlár is szerepel a programkínálatban.

A gyerekek örömére fellép Farkasházi Réka és a Tintanyúl, továbbá Rutkai Bori Bandája is. Emellett láthatjuk majd Beck Zoli önálló szerzői estjét, lesz Szeder Trió, koncertet ad a Müller Péter Sziámi AndFriends, valamint a Csaknekedkislány tánczenekar is. Az estéket DJ Hanzee teszi majd felejthetetlenné.

Mint a rendezvény közleményéből kiderül, nem hiányozhat a fesztiválról maga Jenő sem, aki a Szeláví! fő karaktereként sokszínűségével Pilisborosjenő ezerarcú mivoltára szeretne reflektálni. Jenő a maga könnyed vidámságával egyúttal azt az örömöt és életigenlést is megtestesíti, amelyre az utóbbi egy évben talán mindenki a leginkább vágyott. A szervezők az ő karaktere által szerettek volna tisztelegni annak a hagyománynak is, mi szerint a helyiek a településüket legtöbbször csak Jenőként emlegetik.

És ha már piknik, a fesztiválnak elengedhetetlen része egy hamisítatlan kézműves és gasztronómiai vásár, aminek keretében szintén a helybéli, vagy a faluhoz közeli termelők és vendéglátók mutatják be kínálatukat.

További részletek a fesztivál oldalán.

Kapcsolódó cikkek