Bambusznád, majomkenyérfa, kókuszdió - Afrika a Bazilikánál

Forrás: turizmus.com

 2015. december 07. 14:41

Az egyébként is színes adventi vásári forgatagot még tovább gazdagítják a Bazilikánál lévő idegenforgalmi kirendeltségek által szervezett kitelepülések.

Nem egy ország, hanem egy egész kontinens kínálatával találkozik a látogató az Afrika standon a Hercegprímás utca és a Szent István tér sarkán. Kézzel festett szenegáli, ghánai, mali, kenyai és kongói gyöngyékszerekkel, természetes alapanyagokból kézzel készített táskákkal és kosarakkal, jellegzetes afrikai ihletésű pólókkal, kongói rafia szőttesekkel és más lakberendezési tárgyakkal, maszkokkal, különféle egyéb ruházati termékekkel érkeztek a szervezők, hogy elkápráztassák a belföldi és külföldi vásárlókat.

Amint azt Szilasi Ildikó Herminától, az Afrikai-Magyar Egyesület munkatársától, a kontinens megszállottjától és kitűnő helyismerettel bíró kiutaztatójától megtudtuk, egyre élénkebb az érdeklődés a kontinens belsejébe szervezett túrák iránt.

A szenegáli utak része például az idegenvezetés és a félpanzió mellett a szafari és a madárles a világ harmadik legjobb madármegfigyelő helyén. A turisták olyan különleges UNESCO világörökségi helyszíneket látogathatnak meg, mint Saint- Louis és a Gorée-sziget. Lehet rallizni sivatagi homokdűnéken a Rózsaszín-tó körül. Orrszarvúk, zsiráfok, zebrák csatangolnak a Bandia Vadasparkban, amelynek megtekintése szintén a program része. A fergeteges táncos és zenés programokon kívül bepillantást nyújtanak a helyi népek és falvak életébe, ahol találkozni lehet népi gyógyítókkal, vallási vezetőkkel és birkózókkal is.