Berepülőpilótákat keres a szeptember elsején nyitó RepTár

Forrás: turizmus.com

 2016. június 22. 10:50

Július 30. és augusztus 31. között, a „Berepülés havában” elsőként nyerhetnek betekintést a Közép-Kelet Európában egyedülálló Szolnoki Repülőmúzeumba azok a csoportok, akik elsők között regisztrálnak a létesítmény weboldalán.

A szolnoki interaktív repülőmúzeum, szeptember elsejei megnyitását követően minden bizonnyal a hazai katonai repülés és repüléstörténelem szerelmeseinek zarándokhelye lesz. A 2,6 milliárd forintos pályázati támogatásból megvalósult tárlat különleges gyűjteménye nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Kelet Európában is egyedülálló.

 

A 60 ezer négyzetméteres komplexumban megtekinthető lesz a Hadtörténeti Intézet és Múzeum rendkívül értékes gyűjteménye – köztük repülőgépek és légvédelmi eszközök – is, az ismeretszerzés korszerű, interaktív múzeumpedagógiai eszközöknek köszönhetően lesz szórakoztató. A látogató az újonnan felépített hatalmas hangárban alaposan körbejárhatja a kiállított gépeket, sőt, egyesekbe be is ülhet. Az Indóházban a hazai katonai repülés történetét feldolgozó kiállítás várja a látogatókat. 4D mozi és a szimulátorok segítségével lehet kipróbálni, milyen érzés katonai repülőkkel és helikopterekkel szárnyalni a levegőben, lesz military kalandpálya és tematikus játszótér is. Az Indóház földszintjén étterem, kávézó, ajándékbolt üzemel majd.

A regisztrációs formanyomtatvány 2016. június 1-jétől a reptar.hu weboldalán tölthető le.

http://reptar.hu/csoportoknak/