Biztonsági fenyegetés miatt kiürítették a karácsonyi vásárokat Düsseldorfban

Forrás: MTI

 2022. december 05. 19:29

Biztonsági fenyegetés miatt kiürítették hétfőn a karácsonyi vásárokat a németországi Düsseldorf belvárosában. A rendőrség nem tárt fel veszélyre utaló jeleket.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi fővárosának központjában rendezett szabadtéri adventi vásárokat "absztrakt biztonsági zavar" miatt kellett kiüríteni – nyilatkozta egy rendőrségi szóvivő a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaságnak.

Közvetlen veszély nincs, az intézkedést elővigyázatosságból hozták, mert a biztonság a legfontosabb – magyarázta a szóvivő. A fenyegetés jellegéről, forrásáról nem közölt részleteket.

A Bild című német napilap értesülése szerint egy névtelen telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy teherautóval belehajt a tömegbe a városháza előtti vásárban. A rendőrség délután zárta le a területet és a környező utcákat. Veszélyre utaló jeleket nem tártak fel, így este feloldották a közlekedési korlátozásokat, de a standok, az óriáskerék és a jégpálya zárva maradtak hétfőn.

Düsseldorf belvárosában hétfőn ki kellett üríteni az adventi vásárokat egy fenyegető telefonhívás miatt

Fotó: 123rf.com

Legutóbb Berlinben történt hasonló eset november végén: az egyik legnagyobb belvárosi téren, az Alexanderplatzon működő adventi vásárt kellett kiüríteni több órára, mert egy telefonáló tömeges gázolással fenyegetőzött.

Németországban a legutóbbi nagyobb terrortámadás éppen egy tömeges gázolás volt egy karácsonyi vásárban: a 11 halálos áldozatot követelő merénylet 2016 decemberében történt egy másik berlini téren, a Breitscheidplatzon.