Broadway-múzeum nyílt a New York-i Times Square-en

Forrás: turizmus.com

 2022. november 28. 15:01

A Macskák, Az oroszlánkirály és a Hair világa elevenedik meg a legendás New York-i színháznegyedben nemrég megnyílt múzeumban.

A manhattani Midtownban található, legendás színháznegyed közvetlenül a Times Square mellett, a Hatodik és a Kilencedik sugárút között fekszik. A Museum of Broadway a több évszázados múlttal rendelkező New York-i színjátszás történetét mutatja be színesen, multimédiás eszközökkel – adta hírül a Deutsche Welle.

A múzeum első kiállítóterme 1732-be kalauzolja vissza a látogatókat, ekkor mutatták be ugyanis New Yorkban az első színdarabot. A színházak akkoriban a mai pénzügyi negyed területén épültek fel, és csak az amerikai polgárháború (1861-1865) után kezdtek el észak felé „vándorolni” a Broadway mentén, mígnem a XIX. század végére a mai Times Square környékén találták meg végső helyüket.

A második termet a mai Broadway-nek szentelték egy interaktív idővonallal. Olyan világhírű musicalek kosztümjeit és kellékeit találjuk meg itt, mint a Hair, az Oklahoma! vagy az Operaház fantomja. De szó esik olyan fontos dolgokról is, mint például a színházak nehézségei az 1930-as években, a nagy gazdasági világválság alatt. Közben videofelvételek elevenítik fel a Broadway egy teljes évszázadát.

A Times Square-en novemberben megnyílt múzeumban a Broadway leghíresebb előadásainak világa elevenedik meg

Fotó: zhukovsky/123rf.com

A harmadik teremben betekinthetünk a híres előadások kulisszái mögé, és megtudhatjuk, hogyan dolgozik a személyzet a színfalak mögött.

A negyedik, multifunkcionális termet akár színházi próbákra vagy panelbeszélgetésekre is ki lehet bérelni.

Bővebb információ a múzeum honlapján található.