Budapest nagy fellépése a német piacon

Forrás: turizmus.com

 2016. április 20. 18:10

Budapest – A nagy fellépés címmel 146 oldalas különszám jelent meg a magyar fővárosról Németországban, az ADAC kiadásában – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete.

A 146 oldalas, gazdagon illusztrált, exkluzív magazin új szemszögből, izgalmas tematikával és sajátos képanyaggal mutatja be a magyar fővárost, így például a magyar olimpiai bajnokok markáns helyszíneken készült képeivel. Az olimpiai témának önálló rovatot is szentel a kiadvány.

Kiemelt helyet kaptak még a fürdők, a nagyvárosi élet és az állandóan változó-fejlődő gasztronómia, mely kifejezetten étvágyat csinál Budapesthez.

A szerzők mellett „szót kapnak" budapestiek, Budapesten élő német ajkúak vagy éppen ott tartózkodó turisták, s velük mondatják el a város szépségeit, érdekességeit.

A város sokszínűségét és egyediségét – a hagyományos látnivalók mellett – például egy rendhagyó víz alatti városnéző túra, a stresszmentes övezetek, kilátók és teraszok vagy a pesti divat új hajtásainak bemutatásával támasztja alá a kiadvány. Az olvasó szemei előtt ismert filmjelenetek elevenednek meg, melyekben Budapest „játszotta" a világ nagyvárosait.

A Budapesten járt, többnyire fiatal szerzők újszerű, színes nyelvezete minden réteget és korosztályt megszólít, s egyszerre ébreszt bennük utazási vágyat, melyhez azonnal tálcán tálalják a sok látnivalót és hasznos tippeket.

A magazin több rendezvényt, szállodát, éttermet, szórakozóhelyet és kávézót is bemutat vagy felsorakoztat. A már jól ismert szuvenírek – Unicum, matyó hímzés és herendi porcelán mellett – helyet kapott például a Tisza cipő és az egg map is.

A Budapest különszám a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete kezdeményezésére és aktív közreműködésével jött létre.

Az ADAC Reisemagazin példányait több mint másfél millióan olvassák Németországban, Svájcban és Ausztriában. Az olvasók kétharmada rendszeres előfizető, több mint  88 százalékban 18–39 éves, kifejezetten aktív utazó réteg.