Budapestinfo már lengyel, orosz és kínai nyelven is

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 01. 12:26

Budapest hivatalos turisztikai weboldala, a Budapestinfo.hu a küldőpiaci igényekre reagálva és az értékesítés támogatására újabb három nyelvvel bővült: július 24-étől az érdeklődők lengyel, orosz és kínai nyelvű tartalmakhoz is hozzáférnek a BFTK által szerkesztett honlapon.

A fejlesztéssel július végétől már kilenc nyelven érhetők el a Budapestinfo.hu tartalmai: az eddigi angol, magyar, német, francia, olasz, spanyol nyelvi mutációk mellett útjára indult a lengyel, az orosz és a kínai verzió is.

Az aloldalakon válogatott Budapest-tartalmakkal szolgálja ki a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a felhasználókat: az invitatív köszöntő szöveg mellett minden felsorolt nyelven elérhetők a legnépszerűbb látnivalók és a közösségi közlekedéssel kapcsolatos alapvető információk - adta hírül a BFTK.

 

Budapest Card

A legtöbb tartalom a hivatalos városkártya, a Budapest Card köré összpontosul: az új webes felületeken ezentúl a lengyel, orosz és kínai anyanyelvű felhasználók is kényelmesen és egyszerűen vásárolhatnak a webshopban Budapest Cardot.

Július végétől kilenc nyelven érhető el a tartalom

Fotó: budapestinfo

A városkártyához kapcsolódó szolgáltatásokról, a különböző kártyatípusokról és minden egyes kártyaelfogadó partnerről részletes információkkal szolgálnak az új aloldalak. Emellett a nagyközönségnek szóló eseménynaptár kezelőfelülete is elérhető mindhárom nyelven.

 

A magyar főváros küldőpiaci adatai

Oroszországot a szakma hagyományosan a főváros legjelentősebb, elsődleges küldőországai közé sorolja, ugyanakkor mára Kína is a stratégiai fontosságú küldőpiacok közé küzdötte fel magát. Oroszországból a tavalyi évben 121.739 vendég 368.854 vendégéjszakát töltött el Budapest kereskedelmi szálláshelyein. Kínából megközelítőleg 200 ezren, Lengyelországból 100 ezren érkeztek (329.081, illetve 194.205 vendégéjszakát töltve a fővárosi szálláshelyeken).

A három piacról együttesen mintegy 900 ezer vendégéjszaka realizálódott 2018-ban Budapesten, ami a 9 milliós külföldi vendégéjszaka szám egytizedét teszi ki. A közösségi és magánszálláshelyekkel (pl. Airbnb) együtt ez a szám jócskán meghaladja az egymilliót, és akkor még nem beszéltünk azokról a vendégekről, akik olyan országból érkeznek, ahol az orosz (vagy akár a mandarin) a lakosság többsége által anyanyelvi szinten beszélt, általánosan elterjedt közvetítő nyelv.

 

A BFTK a küldőpiaci igényekre reagált

A legnagyobb dinamikát kétségkívül a kínai piac mutatja: a tavalyi évben 14,4%-kal többen érkeztek Kínából Budapestre, és a vendégéjszakák bővülésének volumene is hasonló. Az orosz piac bővülése egy ideje visszafogottabb, de így is számottevő: 3-4% körüli többlettel zárta mind a tavalyi évet, mind az idei év első öt hónapját, és a tavalyi csökkenés után 2019 első hónapjaiban a lengyel beutazó piac is jelentékeny – az oroszhoz hasonló léptékű – bővülést mutatott.