Családi sportnappal búcsúzik a Budapest Sportfőváros évad

Forrás: turizmus.com

 2019. december 05. 10:10

December 8-án a Városligeti Műjégpályára várják a mozgásra vágyókat, ahol a Jég Veled Sportfőváros rendezvénnyel zárul a sportolást, az egészséges életmódot népszerűsítő egész éves programsorozat.

„Január 1-jén mi nyitottuk a Sportfőváros évadot, és a december 8-ai eseménnyel nálunk is ér véget ez a színes, a budapestieknek egész évben sok sportolási lehetőséget kínáló programsorozat” – mondta a Műjégpályát üzemeltető Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Molnár Zoltán.

Az eseményen a téli sportok kapják a főszerepet. Bárki kedvére kipróbálhatja a korcsolyázást, belekóstolhat a jégkorongozásba, megismerkedhet a curlingezés, illetve a jéglabdázás technikájával is, a legkisebbek pedig megtehetik első siklásaikat a jégen a fakutyákon ülve.

Téli sportokkal búcsúzik az egész éves programsorozat

Fotó: Budapest Sportfőváros

A szabadon választott sportolási lehetőségek mellett a helyszínen lesz mini jégkorong, jégtánc és szinkronkorcsolya bemutató, valamint színpadra lép Kovácsovics Fruzsina, az Animal Cannibals és a New Level Empire zenekar. Az eseményre kilátogatók ügyességi versenyeken is részt vehetnek, amelyekkel pontokat gyűjtögethetnek az azonnal beváltható, értékes sportos nyereményekért.

A szervezők arra kérik a látogatókat, hogy lehetőség szerint mielőbb érkezzenek meg a Műjégpályára, mert a helyszín befogadóképessége korlátozott. Csak háromezer embert tudnak beengedni, és fel kell készülni az esetleges sorban állásra is. Korcsolyát a helyszínen is lehet bérelni, a készlet erejéig.