Dubaj-szakértők a középpontban: tengerpart & Atlantis

Forrás: turizmus.com

 2020. február 17. 17:08

A Dubai Expert (Dubaj Szakértő) online tréningprogramjának 10 szerencsés nyertese február elején ellátogathatott az Egyesült Arab Emirátusok legcsillogóbb városába, hogy tovább bővíthesse tudását.

Az első nap a Dubaj-keretnél indult. Az ikonikus építmény két párhuzamos üvegtoronyból áll, amelyek 150 méter magasak és egy 93 méteres híd köti össze őket. A tornyok közötti hídról fantasztikus látvány nyílik a városra. Az építmény az egyik oldalról a Sheikh Zayed Roadot foglalja keretbe, amely Dubaj modern városrészét szimbolizálja, míg a másik oldalról Deira, Umm Hurair és Karama látható, amelyek a régi Dubajt szimbolizálják.

A csapat ezt követően a La Mer tengerparti szakasz felé vette az irányt, amely Dubaj egyik legújabb része, egy vibráló, eklektikus strand 2,5 km hosszan kávézókkal, éttermekkel és boltokkal, illetve egy kisebb csúszdaparkkal, a Laguna Waterparkkal.

A Dubai Expert online tréningprogram nyertesei

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Útban a Pálma-sziget felé a csapat tett egy rövid kitérőt a Burj al-Arab melletti Dzsumeira beachre is, hogy elkészülhessenek a „kötelező” fényképek.

A délután Dubaj ikonikus szállodájában, az Atlantis, The Palmban telt. Atlantis elveszett városának témájára építve, az „Elveszett kamrák” akvárium (Lost Chambers Aquarium) víz alatti alagútjai hihetetlen bepillantást nyújtanak egy elveszett civilizáció hajó- és épületroncsainak világába, ahol a nyertesek a víz alatti élővilág legelképesztőbb és legszínesebb példányaival (cápák, ráják, piráják és a világ legkisebb csikóhalai) ismerkedhettek meg 10 különleges kamrában.

Ezt követően a társaság benézett az Aquaventure csúszdaparkba is, ahol 30 csúszdát és látványosságot próbálhattak ki (amelyek némelyike világrekorder), de ha nem feltétlenül az adrenalinszintjüket szerették volna felpörgetni, akkor is elnyúlhattak a park 500 méteres saját strandján.

Az Atlantis, The Palm szálloda egy elveszett civilizáció világába nyújt bepillantást

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Este végül a nyertesek egy jachtvacsora keretében a Dubai Marinát fedezték fel, amely egy mesterséges öböl a Sejk Zayed út és a Perzsa-öböl közé szorítva, a Pálma szomszédságában. Magas lakóépületeit több mint 120 000 ember lakja, vízén jachtkikötők sorakoznak, partján kávézók és éttermek érik egymást.

Vágj bele a kalandba! 2020-ban újabb meglepetések várnak
a Dubai Expert játékosaira!

Regisztrálj és játssz még ma!

IDE KATTINTVA KEZDHETED

(X)