Élsportolók és művészek az Utazás kiállítás Budapest standján

Forrás: turizmus.com

 2019. február 12. 19:05

400 négyzetméteres standon jelenik meg az idei Utazás kiállításon "Budapest, a sport és a kultúra fellegvára".

Február 21-24. között az Utazás Kiállítás Budapest standján „Budapest a sport és a kultúra fellegvára” tematikában rendez kiállítást a fővárosi önkormányzat megbízásából a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

A 400 négyzetméteres, „host city” (házigazda) standon (A pavilon 208D) a BFTK és társkiállító partnerei átfogó kínálatot adnak a főváros nyújtotta élményekből, turisztikai szolgáltatásokból, kiemelten az év jelentős kulturális és izgalmas sporteseményeiből.

A Budapest stand látványterve

Fotó: BFTK

A BFTK kiemelt médiapartnere az Utazás kiállításon az MTVA M4 Sport csatorna. Az M4 műsorvezetői élő bejelentkezésekkel és általuk moderált naprakész tematikájú, izgalmas helyszíni beszélgetésekkel, sportprogramokkal színesítik, kísérik végig a kiállítás négy napjának programját a Budapest standon.

A főváros standjának színpadán – szórakoztató, interaktív formában – sportbemutatókon, szómeccseken látják vendégül az élportolókat, illetve a 2019-es kiemelt sportesemények sportszövetségeinek képviselőit.

Ízelítő a négy nap programjából

A február 21-ei a szakmai napon – más sportolók mellett – Kovács Ágnes, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszónő, Budapest kulturális és turisztikai nagykövete; Imre Géza, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó lesz a stand vendége.

Február 22-én Szilágyi Liliána, Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres ifjúsági olimpia bajnok, a magyar úszósport első junior VB érmese, valamint Lőrincz Tamás és Kiss Balázs birkózók adnak interjút a Budapest standon.

Ezt követően az Öttusa Szövetség élsportolói: Alekszejev Tamara, Kovács Sarolta, Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám, valamint Kállai Ákos női szövetségi kapitány, Martinek János férfi szövetségi kapitány és Magyary István, a válogatott vívóedzője kerekasztal beszélgetését követheti a közönség. Eközben a vívószövetség által felállított páston vívóbemutatót rendeznek, illetve laser run állásoknál lehet majd kipróbálni a lövészetet.

Pusztai Liza, valamint Márton Anna vívót Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke kíséri a pástra és a színpadra.

A Budapest stand színpadán a sport mellett a kultúra is jelentős szerepet kap, a Zeneakadémia növendékeinek fellépései teszik teljessé a színpadi programot. A Budapest stand kulturális kínálata rendkívül széleskörű, hiszen Budapest a négy évszak fővárosa, mely egész éven keresztül kínál értékes, tartalmas kulturális programot minden célcsoport számára.

A magyar főváros épített és történelmi öröksége mellett magas minőségi kulturális kínálatával vonzza a hazai és a külföldi turistákat egyaránt.

A BFTK Budapest Főváros Önkormányzatának kulturális tartalomgyártó és ezen programok népszerűsítéséért is felelős kulturális és turisztikai szervezete, a fővárosba érkező vendégeket standard, garantált programokkal szolgálja ki.

Évente számos kulturális nagyfesztivált rendez, melyből a most aktuális Budapesti Tavaszi Fesztivál, valamint a Budapesti Tavaszi Vásár és Kulturális Fesztivál programkínálatával várja az Utazás kiállításra kitelepült Budapestinfo Pointjában az érdeklődőket a Budapest standon.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ emellett – turisztikai társkiállítóival közösen – mutatja be a vibráló Budapest széles turisztikai programkínálatát a kiállításon.

Budapesten a kulturális kínálat, valamint az évtizedes hagyományokra épülő, ugyanakkor állandóan megújuló nagyfesztiválok szinergiája a nagyrendezvényekkel és sporteseményekkel milliós nagyságrendű vendégforgalmat generál a magyar fővárosnak. Ezzel sikerül feljebb pozícionálni Budapestet a nemzetközi és belföldi turisztikai térképen. Ezt is bizonyítja a nemzetközi közönségszavazáson elnyert Legjobb európai úti cél (European Best Destination) cím elnyerése is.

Várjuk egész évben a fővárosba és februárban az Utazás kiállítás Budapest standjára!

(X)