Esti séták az állatkertben

 2014. március 12. 16:24

Az állatkertben zárás után sem áll meg az élet, de vajon mit csinálnak éjszaka az állatok? Ez is kiderül a kulisszák mögé betekintő esti állatkerti sétákon.

Idén ismét lesznek esti séták a Fővárosi Állat- és Növénykertben, első alkalommal március 13-án, majd 27-én, azután egészen szeptember közepéig rendszeresen. A program résztvevői szakvezető kíséretében fedezhetik fel a létesítményt, leshetnek be a rácsok, üvegfalak és kifutók mögött zajló titokzatos állatkerti életbe, fürkészhetik ki az állatok éjszakai tevékenységét.

 

A csoportkísérők megmutatják például az állatorvosi rendelőt vagy a takarmánykonyhát, a gondozók egészen közelről ismertetik meg az érdeklődőket a legkülönlegesebb állatokkal, sőt még az akvárium látogatók számára láthatatlan részét is be lehet barangolni. A korábbi években a résztvevők jártak már a zsiráfok fellegvárában, kézbe vehették az óriáskígyót, és megismerkedhettek Gézával, a tapírral is.

A sokféle látnivalóból minden hónapban más-más érdekességeket szednek csokorba, így akár minden alkalommal új rejtett helyek nyílnak meg az érdeklődők előtt. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött.