Klassz a pARTon - Komolyzene a Balatonon és a Dunánál

Forrás: MTI

 2017. június 01. 15:21

Nem csak a könnyűzene uralkodik majd a Balaton és a Duna partján július 15. és augusztus 6. között, köszönhetően a Klassz a pARTon fesztivál ingyenes komolyzenei koncertjeinek.

A programsorozat Balatonalmádiban indul, majd a fesztivál nyáresti koncertjeinek Vörösberény, Balatonfüred, Csopak, Gyenesdiás, Gyulakeszi, Keszthely, Paloznak, Szigliget, Budapest és Esztergom is otthont ad - közölte Érdi Márta, a Klassz a pARTon producere.


Érdi Tamás immár harmadszor lesz a Cimbora Alapítvány által szervezett fesztivál házigazdája. A zongoraművész a fellépők közül kiemelte mások mellett Oláh Vilmost, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmesterét, Eckhardt Violettát, a Budapesti Fesztiválzenekar koncertmesterét, valamint a Keller Kvartettet.

Visszatérő vendégként lép fel többek között az Ewald Rézfúvós Együttes, Radnóti Róza és a Görög Sisters, de számos fiatal művész - így a MOL Tehetségtámogató Program nyertesei és a Járdányi Pál Zeneiskola növendékei - is bemutatkozási lehetőséget kap.

Kocsis Krisztián zongoraművész az édesapja, Kocsis Zoltán emlékére játszik, de fellép Ránki Fülöp is - számolt be Érdi Tamás.