Lezuhant egy felvonó Észak-Olaszországban, tizennégyen meghaltak

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. május 24. 09:21

Lezuhant az észak-olaszországi Stresa település és a Mottarone-hegy között működő drótkötélpályás felvonó egyik fülkéje vasárnap, a balesetben legfrissebb értesülések szerint tizennégyen vesztették életüket – közölték az olasz hatóságok.

A kabin röviddel azelőtt zuhant a mélybe, hogy megérkezett volna a Mottarone-hegyre. Az Index Marcella Severino stresai polgármestert idézve az írja, a fülke a földnek csapódva legurult egy lejtőn és két-háromszor átfordult, mielőtt fáknak ütközve megállt volna. A kabin egy erdős részre zuhant, a meredek terepviszonyok akadályozták a mentést.

A fülkében a legújabb értesülések szerint tizenöt ember utazott, két gyermeket súlyos sérülésekkel a torinói kórházba szállítottak, egyikük azonban később belehalt sérüléseibe.

A halálos áldozatok között van egy izraeli család öt tagja – férj, feleség, kétéves kisfiuk és a nő nagyszülei. A házaspár ötéves kisfia életben maradt, súlyos sérülésekkel ápolják Olaszországban – írja az MTI.

Az olasz nemzeti hegyimentő szolgálat (CNSAS) által közreadott kép a baleset helyszínéről

Fotó: facebook.com/soccorsoalpinocnsas

A koronavírus-járvány nyomán bevezetett karanténintézkedések miatt a Stresa és az 1420 méter magas Mottarone-hegy között közlekedő függővasutat április 24-én helyezték ismét üzembe. Az ANSA olasz hírügynökség szerint az 1970-ben átadott drótkötélpályát 2014-ben zárták be karbantartásra, és csak 2016-ban nyitották újra. Az utolsó jelentősebb probléma 2001-ben volt, amikor elakadt egy kabin és 40 turistát kellett a magasból kimenteni.