Ízek, élmények, látványosságok Németországban

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2021. június 29. 14:55

A gasztronómia, a helyi építészeti emlékek, a kulturális események, a helyi kézműves remekek, s a zöld jövő, illetve a fenntartható turizmus állnak Németország 2021. évi kínálatának középpontjában – tudhattuk meg a DZT sajtótájékoztatóján, a Corvinus Hotel Kempinskiben.

A DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus) 2021-re meghirdette a "German. Local. Culture." témaévet. Czeiszing Miklós, a DZT magyarországi képviseletének vezetője sajtótájékoztatóján a témaév jelképes, de fontos megjelenítésének nevezte, hogy az újságíróknak szánt szerény ajándék – egy neszesszer – újrahasznosított anyagból készült.

A városlátogató turistáknak pedig azt kínálják, hogy vagy lakjanak egy-egy város közelében, természeti környezetben, s a városi látványosságokhoz utazzanak környezetbarát közlekedési eszközökkel, vagy, ha a városban laknak, akkor feltétlenül iktassák programjukba a település közelében található "zöld" látványosságokat.

Nem véletlen, hogy a városlátogatókhoz szól a kampány, hiszen a statisztikák szerint Németország, a pandémia előtti időkhöz hasonlóan, újra az első számú kulturális turisztikai úti cél marad az európai utazók körében.Az építészeti emlékeket, a kulturális eseményeket, sőt még a kézműves manufaktúrákat, illetve a kézműves remekeket is leginkább a városokban találják meg a turisták.

Czeiszing Miklós a pulpituson

Fotó: turizmus.com

Czeiszing Miklós kitért arra is, hogy Németországban 2020-ban csak 337 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak, szemben a 2019. évi 843 ezer vendégéjszakával. Ugyanakkor bíznak abban, hogy 2021-2022 újra az egymillióhoz közeli magyar vendégéjszakát hoz majd, hiszen Németország továbbra is az elsők között szerepel a magyar kiutazók európai úti céljai között. A magyar utazók motivációjában pedig prioritásként szerepelnek a városlátogatások, a kulturális programok.

A 2021. évi témaévről részletes információk a DZT honlapján érhetők el.

Persze, nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy jelenleg is vannak beutazási megszorítások, amelyek tartományonként is lehetnek eltérőek, s akár országos szinten is változhatnak egyik napról a másikra.
Az aktuális előírások követésére a DZT képviselet vezetője ajánlja a hivatalos kormányzati információs oldalt, valamint a nem hivatalos, de informatív és jól áttekinthető turista információs oldalt.

A vállalkozó kedvűeknek megmutatta a maultaschen készítésének fortélyait Szendi Árpád, a Corvinus Hotel Kempinski sous chefje

Fotó: turizmus.com

A sajtótájékoztató zárásaként, egy fogadás keretében kóstoltatták meg a hamisítatlan német specialitásokat: a kapros húsgombóctól a maultaschenen (spenótos hússal töltött "ravioli") át a csülökig.