Madagaszkár nyit Kelet-Európa felé

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2019. december 05. 14:31

A Madagaszkári Turisztikai Hivatal egy szakmai reggeli keretében mutatta be az ország változatos programkínálatát és terveit a magyar utazási szakma és média előtt.

December 5-én a budapesti Marriott Hotelben félszáz magyar utazási iroda képviselője ismerhette meg a szigetország látnivalóit és a hivatal régiónkkal kapcsolatos elképzeléseit. A road-show keretében Budapest mellett Varsóban, Prágában, Szófiában és Bukarestben népszerűsítették még Madagaszkárt új stratégiájuk jegyében.

Álomszép tengerpart Madagaszkáron

Fotó: Travel Advance

Joharison Jimmy Patrick, a hivatal kommunikációs menedzsere a rendezvényen egyebek között elmondta, hogy Madagaszkár növény- és állatvilága rendkívül gazdag, a különleges, endemikus fajok képviselőit több mint 60 természetvédelmi területen lehet megtekinteni.

Azt is megtudtuk, hogy Madagaszkáron változatos szálláskínálat várja a látogatókat: lodge, helyi szállások és szállodák – a megfizethető ajánlatoktól a luxusig. A sziget biológiai sokszínűsége és kozmopolita kultúrája bámulatos, hiszen ázsiai és afrikai gyökerekkel is rendelkezik.

Madagaszkár számokban:

● a világ 4. legnagyobb szigete (587 040 km²)
● 5000 km tengerpart
● 25 millió lakos
● 18 etnikai csoport

Az országba ma már elektronikus vízummal is utazhatnak az érdeklődők. A vízum utazás előtt hat hónappal igényelhető. Háromfajta vízum érhető el, mind a tartózkodás időtartamától függ: 30 napig érvényes, egyszeri belépésre jogosító vízum (35 euró), 60 napig érvényes, egyszeri belépésre jogosító vízum (40 euró), 90 napig érvényes, egyszeri belépésre jogosító vízum (50 euró).

 

2020-as tervek a magyar piacon

A nemzeti turisztikai hivatal emellett bemutatta a magyar piacra tervezett 2020-as stratégiáját. 2020 elején a hivatal egy tanulmányutat szervez a magyar utazási ügynökök számára. Később egy online tréningprogram válik elérhetővé a magyar utazási szakma számára. Ezek által a Madagaszkári Turisztikai Hivatal népszerűsíteni szeretné a madagaszkári turistacsomagok változatosságát.

Az ország legkönnyebben az Air France, a Turkish Airlines és az Ethiopian Airlines járataival érhető el tőlünk, de Olaszországból és Lengyelországból charterjáratok is közlekednek a népszerű tengerparti üdülőhelyre, Nosy Bére.

Madagaszkár új kormánya azt tervezi, hogy bővíti a légi kapcsolatok számát, egyébként is prioritásnak tekintik az infrastruktúra fejlesztését. Ennek keretében jelenleg már épül több színvonalas szálloda – egy Novotel és három Radisson 0 az országban, de további beruházásokhoz is várják a befektetők jelentkezését. A cél, hogy a jelenlegi évi 300 ezerről 500 ezerre növeljék a turisták számát.

Madagaszkár közép-kelet-európai roadshow-jára a Madagaszkári Turisztikai Hivatal támogatásával került sor.