Megnyílt a világ legnagyobb csokimúzeuma

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 21. 12:11

Fogadóterében a világ legnagyobb csokoládé szökőkútjával néhány napja megnyílt a világ legnagyobb csokoládémúzeuma a Zürich melletti Kilchbergben.

A hatalmas interaktív múzeumban nem csak a látványos, több mint 9 méter magas csoki szökőkút – amely néhány centivel előzi meg a korábbi rekordtartót – érdemel figyelmet.

A látogató interaktív túrára indulhat, hogy lépésről lépésre megismerhesse a csokoládé világát és történetét a kakaóbab a termesztésétől kezdve az ínycsiklandozó végtermék előállításáig.

A kiállítás a svájci csokoládékészítés történetébe is beavat, s az sem titok, hogy a világhírű csokinagyhatalom, a Lindt & Sprüngli múzeumában járunk (Lindt Home of Chocolate), melyet a cég 1899-ben épült csokoládégyára mellé húztak fel – modern dizájnnal kiegészítve a történelmi épületet.

A múzeum egyéb attrakciói elsősorban az édesszájúakat fogják elvarázsolni, akik az úgynevezett Chocolateriában saját ízvilágú desszertjüket is előállíthatják, a kóstolóteremben pedig szó szerint degeszre ehetik magukat, ahogy azt a múzeum oldalán is hirdetik (Unlimited chocolate tasting).

Azt már mondani sem kell, hogy a múzeum, vagy inkább „csokimennyország” ajándékboltja is rekorder a maga nemében, s a vendégnek a Lindt cafeban is valószínűleg az ízletes csokit kínálják kávéja mellé.