Pincejárat és királyi lakomák Budapest Bornegyedében

Forrás: turizmus.com

 2018. május 29. 09:23

A június 2-i budafoki Pincejáraton ismét összekapcsolódik a zene és a bor: az idén 25 éves Dohnányi Zenekar tagjaiból álló csoport szolgáltatja a minőségi zenét.

Több helyszínen is fellépnek zenészek és énekesek: a Swing a la Django a Törley Pezsgőmanufaktúrában, a Mynk Kvartett a Magdolna Borklubban, a Budafok Kürt Kvartett a Katona Borházban, a BDZ Klarinét Kvartett pedig a Lics Pincében fog koncertezni. A Budafoki Bornegyed történelmi gasztronómiai sétájának érdekes epizódja lesz a Királyi lakomák címet viselő előadás. Révész József volt parlamenti séf, világbajnoki ezüstérmes mesterszakács mesél azon államfők díszvacsoráiról, akiket a Parlamentben 1990-2003 között vendégül látott. A Lics Pincében Maya Wanot lengyel származású budafoki cukrász készít házi süteményeket, kézműves kávét és különleges nassolni valókat. A Borköltők Társasága Pinceétterem 19 órától BBQ menüvel várja a hagyományos Pincekvíz programra érkezőket. Bizonyára sokan nem voltak még a Barlanglakás múzeumban, amely most újra látogatható.

Június 2-án is jár a budafoki Pincejárat

Fotó: turizmus.com

A Pincejárat buszok minden hónap első szombatján közlekednek a belvárosi és a budafoki helyszínek között. Június 2-án félóránként indulnak a Blaha Lujza térről, érintve a Ferenciek tere és a Szent Gellért tér megállókat is.