Sajt, minden mennyiségben - a Bálnában

 2014. március 23. 14:54

A Belvárosi Sajtfesztivált - a Tavaszi Fesztivál egyik gasztronómiai állomásaként – idén március utolsó hétvégéjén a Duna-parti Bálnában rendezik meg.

A gasztronómiai eseményen felvonultatják a legjobb hazai és nemzetközi kézműves sajtokat, hozzá „kísérőnek” a legfinomabb borokat és pálinkákat, valamint minden olyan minőségi, hazai terméket, amely a sajtkultúrával szorosan összefügg.

A rendezvényen bevonják a látogatókat a sajtkészítés rejtelmeibe, a tejköpüléstől egészen a több éves érlelési folyamatokig.

A sajtmesterek - a legnépszerűbb gasztrobloggerek közreműködésével - azt is megmutatják, milyen ételek készíthetők el sajtból. A fesztiválon szakmai zsűri hirdeti ki a legnemesebb sajtnak kijáró címet, és ez alkalommal a világ leghíresebb sajtbirodalmából, Franciaországból is érkezik sajtkészítő mester.

A sörtől a kávéig és a gyümölcslevesig szinte minden étel és ital „elbírja” a sajtot, csak meg kell találni azt a fajtát, amely illeszkedik stílusában, ízvilágában az adott ételhez, italhoz – állítják eme ősi élelmiszer hívei, és ezt be is mutatják a közönségnek.

A fesztivál ingyenesen látogatható.