Születésnapot ünnepel a MODEM

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 21. 17:49

Számos művész, a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Budapest Kortárstánc Főiskola tanítványai érkeznek szeptember 23-án a MODEM-be, a művészeti központ születésnapja alkalmából rendezett különös estre.
Képpé táncolt vásznak vagy tánc festővásznakon, képzőművészeti gesztussorként értelmezett színpadi cselekmény, kortárs néptánc, elektronikus nagybőgő, vonalak a térben, improvizációk és egy „ősbemutató” a fizikai színház, illetve a képzőművészet határmezsgyéjén – a nagyszabású est során minden színre kerül, ami a TÁNC-TÉR-be és az időbe belefér. A MODEM 11. születésnapja alkalmából most először egy rendhagyó, nagyszabású kortárs mozdulat- és táncművészeti alkalommal készülnek, a programok nemcsak a művészeti központ teljesen elbontott 3. emeleti kiállítóterében kapnak helyet, de a táncosok „belakják” az egész épületet, sőt mozdulataikba bevonják a Baltazár teret is.

Ez utóbbi helyszínen kezdődik 16 órakor a MODEM-születésnap: a Baltazár téren Holb Ibolya, a Modern Tánc-Játék Stúdió vezetője várja a gyerekeket nekik szóló modern és kortárs táncprogrammal. 17 órakor Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője köszönti a résztvevőket, majd kezdődik a TÁNC-TÉR, vagyis az első debreceni mozdulat- és táncművészeti nap a MODEM-ben. Az est során a táncosok közvetlenül is reflektálnak majd a kortárs vizuális művészeti munkákra, így hozva létre izgalmas párbeszédet a művészi kifejezésformák közt.

Olyan izgalmas bemutatókat láthat a közönség ezen a napon, mint például Gergye Krisztián Aukció című előadása, amely 2014-ben elnyerte a VI. Monotánc Fesztivál fődíját, vagy a Trojka Színházi Társulás szereplése. A Trojka a MODEM születésnapján tartja a 2017/2018-as évadra készülő darabjuk „előbemutatóját”. A debreceniek által már jól ismert Angelus Iván igazi összművészeti produkcióra készül ifjabb Kurtág Györggyel, aki erre az alkalomra utazik Magyarországra. Lőrinc Katalin Lőrinszky Attila nagybőgő művésszel és tanítványaival, a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős modern szakos hallgatóival improvizál zenével és tánccal mindarra, amit a tér, a hangok, a jelen lévő emberek, falak, tárgyak, a levegő, a színek, a hőmérséklet kínál majd akkor és ott. Igazi táncos unikumnak ígérkezik Tókos Attila és ifjabb Zsuráfszky Zoltán kortárs néptánca, az est végén pedig Gergye Krisztián élőben elkészülő, „képpé táncolt” vásznait el is árverezik majd.

További információ: http://www.modemart.hu/festeszet-tanc-keprombolas