Tourinform kiválóságok: családbarát és természetközeli élmények Gyulán

Forrás: turizmus.com

 2023. július 18. 08:00

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

A Tourinform Gyula közel 30 éve várja és segíti a Gyulára érkező vendégeket.

A központi fekvésű iroda 2021-ben kívül-belül megújult

Fotó: Tourinform Gyula

A 2021-ben teljesen megújult iroda korszerű, az egységes arculathoz illeszkedő belső térrel, gyermeksarokkal, digitális kijelzőkkel és helyi kézművesek termékeivel is gyarapodott, így a színes városismertető könyvkínálat mellett valódi gyulai ajándékokat is beszerezhetnek a betérők.Májustól szeptemberig a hét minden napján rendelkezésre állnak a kollégák.A város szívében elhelyezkedő iroda pihenőpontként is szolgál: rádiótörténeti kiállítás, pihenőudvar, nyilvános mosdó, illetve szabadulószoba is helyet kapott az épületben.

 

Egyediségek, helyi értékek

A kisváros egyediségét részben mérete adja, hiszen könnyen bejárható, ennek ellenére nem elegendő egy-két nap, ha igazán meg szeretnénk ismerni, ráadásul évről évre bővül a turisztikai kínálata.

Gyulán nemigen lehet unatkozni

Fotó: Tourinform Gyula

Gyulán nemigen lehet unatkozni, szinte a hét minden napján kínálkoznak programok: kétféle gyalogos, kétféle kerékpáros és kétféle evezős városnézés mellett alternatív városfelfedező játék keretében vagy kisvonaton is bejárhatják a látogatók a zegzugokat – akár az üdülés teljes idejére letehető az autó. A kalandozni vágyók kerékpárt is bérelhetnek, egyszerű városi, vagy akár terepre való típusok, gyerekbiciklik és gyerekülések is elérhetők. Nem véletlen tehát, hogy idén az év turisztikai városának választották.A szakemberek sok éve készülnek saját aktív programokkal is, sétákon, evezős és kerékpáros túrákon, speciális perspektívából vagy egyedi tematika alapján mutatják meg a város történetét, különlegességeit.A helyi könyvtárral karöltve a volt városháza lenyűgöző épületében és a kertjében található japánkertben is kínálnak vezetett sétát.

A tourinformos csapat precíz, munkájára igényes, így minden ügyfélérdeklődés megfelelő válaszra lel. Igyekeznek proaktívan felkészülni és tájékoztatni, új módszereket és eszközöket bevetni a látogatók elérésére.

 

Tourinform-arcélek

A tourinformos csapat tagjai, balról jobbra: Péli Tibor István, Ambrus Luca és Gombkötő Ágnes

Fotó: Tourinform Gyula

Ambrus Luca, irodavezető

2022 óta az iroda vezetője, fő célja egy stabil, szorosan és gördülékenyen együttműködő, vidám csapat összekovácsolása.

Gombkötő Ágnes, turisztikai referens

Az iroda motorja, aki a mindennapokban viszi a helyi Tourinformot a hátán – legyen szó front office vagy back office feladatokról.

Péli Tibor István, turisztikai referens

Idén májustól erősíti a csapatot, a városnéző programok házigazdája, aki nyitott szemmel jár-kel, és mindig új témára lel.

 

A legnépszerűbb helyi attrakciók

A Gyulai Várfürdő méltán híres gyógyvize mellett immár sok éve kínál más élményeket is a nyári feltöltődés idejére, a gyerekektől az idősebbekig mindenki megtalálja a neki való medencét és szórakozást.

Az Aquapalota extrém csúszdái és hűs légköre pedig rossz időben és forróságban egyaránt kiváló helyszín egy kiadós pancsolásra. A fürdőben nemrég újabb nagyszabású fejlesztés vette kezdetét.

A Várfürdő népszerű gyermek víziparadicsoma

Fotó: Tourinform Gyula

A vár folyamatosan fejlődő történelmi kiállítása szinte minden alkalommal más arcát mutatja, a szerteágazó tudású tárlatvezetők izgalmas történetekkel és legendákkal, a modern technikai eszközök pedig látványos megoldásokkal hozzák közelebb a múltat.A kiállítási darabok szombatonként életre kelnek: solymászbemutató és interaktív fegyverbemutatóval összekötött programok varázsolnak nyüzsgést az ódon falak közé.Sőt, ilyenkor zárás után még gyertyafényben is beleshet a kíváncsi látogató a kiállítás helyiségeibe.

A Gyulai Várba szombatonként zárás után még gyertyafényben is beleshet a kíváncsi látogató

Fotó: Tourinform Gyula

A várral szemben az európai szintű, interaktív Almásy-kastély Látogatóközpont hoz üde színt a palettába, közvetlen és játékos tárlatvezetők segítenek felfedezni a valaha itt élt urak és – ami leginkább a hely egyediségét adja – az őket kiszolgáló személyzet életét.

Az európai szintű, interaktív Almásy-kastély Látogatóközpont este

Fotó: Tourinform Gyula

 

2023-ban kihagyhatatlan

A sok esti rendezvény mellett ettől az évtől a természetközeli, aktív időtöltések kerültek fókuszba.

A Körösök szabadstrandjai mellett a Várfürdő tavaly átadott gyermek víziparadicsoma minden korosztálynak kínál újdonságot, minden eddiginél nagyobb vízfelületen.

A Várfürdő tavaly átadott gyermek víziparadicsoma minden korosztálynak kínál újdonságot

Fotó: Tourinform Gyula

A városfelfedező játék idén a Gyula és környékét két keréken bebarangoló verzióval bővül.

Bővültek a családbarát szolgáltatások is. A szállások egyedi szolgáltatásain túl a szezonban már városi attrakció is segíti a családosok pihenését: a Várkert közvetlen közelében nyíló élményközpont a totyogóktól a tinédzserekig nyújt hosszú órákra szórakozást a gyermekeknek a legmodernebb technikai megoldásokat is bevetve, egy ninja warrior pályával fűszerezve.Az Almásy-kastélyt felfedezni vágyó apróságok pedig társat is kapnak: vasárnaponként Gróf Tacskó Dénessel a hónuk alatt követhetik a tappancsnyomokat az impozáns épület tereiben.A város és a helyi Tourinform iroda kínálata is mindig újabb és újabb lehetőségeket vonultat fel az érkezők számára, nem véletlenül lett Gyula szlogenje: Fedezd fel újra és újra!