Új célcsoportokat célzó Magyarország-promóció Bajorországban

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. november 20. 16:00

A Magyar Turizmus Zrt. német külképviselete idén nyáron újszerű együttműködésbe kezdett.

Hazánk egyik legfontosabb küldőterületén, a legdélibb német tartományban a sport - azon belül is a foci - kiemelt szerepet játszik, hazánk gyógyfürdői egyedülálló termálvízkészlete pedig segíti a regenerációt. Olyan új célcsoport figyelmét lehet hazánkra irányítani, amely a rendszeres sportolás miatt prevenciós vagy más egyéb szempontok miatt is szívesen igénybe veszi hazánk egészségturisztikai kínálatát. Családtagjaik fizetőképes és utazásokon rendszeresen részt vevő célcsoportot jelentenek.

A német képviselet idei marketingmunkája során a Bajor Labdarúgó Szövetséggel is szorosan együttműködik. A Bajor Labdarúgó Szövetség (BFV) 4.600 egyesületet, 28.000 csapatot,  összesen 1,5 millió tagot számlál, ami Bajorország összlakosságának a 11%-a. A BFV-val való közös munka lehetővé teszi, hogy magyar ajánlatok egyedüli turisztikai ajánlatként jelenjenek meg a tagok és együttműködő partnerek számára a (havonta 500.000 látogatót és évi 160 millió oldallehívást számláló) BFV honlapon, a 150.000 olvasót számláló Bayernsport magazinban, a szövetség havi két hírlevelében és közösségi médiafelületein.

Az együttműködés első lépéseként a nyár folyamán a Balaton állt a fókuszban. A kampány során a szövetség honlapján, hírlevelében bannerek vezettek Németország egyik legnépszerűbb utazási portálja: a weg.de Balaton mikrosite-jára, amely konkrét ajánlatokat és foglalási lehetőséget is biztosított. Októberben Budapest került sorra. A bannerek mellett, a Bayernsport nyomtatott magazinban egy egyoldalas PR cikk és egy hirdetés is népszerűsítette a magyar fővárost. November kiemelt témája az egészség. Gyógyturisztikai ajánlatunkat a bfv honlapon november 9-30. között értékes hévízi nyereményeket kínáló nyereményjátékkal népszerűsítik, erre a közösségi médiában is felhívják az olvasók figyelmét. Wellness kínálatunkat a Bayernsport magazinban is bemutatják.

 

A német képviselet az egészségturisztikai kampány arcául Király Gábort kérte fel. Nemzeti válogatottunk kapusa 2009. és 2014. között sokak kedvenc sportegyesületének, a TSV 1860 Münchennek a kapujában állt, és eredményes játékával, no meg szürke mackónadrágjával számos követőre talált. Király Gábor a nyomtatott megjelenések mellett a Bajor Labdarúgó Szövetség honlapján 4 héten át futó Magyarország microsite-on is ajánlja hazánkat, mint ideális úti célt a (dél)német focicsapatok számára.