Turistainformációs iroda a Bálnában

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 14. 13:52

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) Budapestinfo Pointinformációs irodáinak hálózata 2018. szeptemberétől új irodával bővül.

A 22 közterületi turisztikai információs ponton kívül 5 saját irodát működtető BFTK szeptember 21-én nyitja meg a nagyközönség előtt a főváros új turisztikai irodáját, a Bálna Budapestinfo Point-ot.

A Bálna Budapest földszintjén található 63 ngyzetméteres irodában a BFTK a hivatalos információnyújtáson kívül a klasszikus buszos, hajós és gyalogos városnéző programokat, valamint a „város kulcsát" jelentő Budapest Card-ot kívánja értékesíteni.


Fotó: BFTK

A tervek között szerepel, hogy az iroda a budapesti események mellett az országos programokat is felveszi portfóliójába. A programkínálat bővítésével a cél egyrészt a helyi lakosok bevonzása a Bálna épületébe, másrészt a külföldi turisták érdeklődésének felkeltése a vidéki, elsősorban a Budapest környéki programok iránt, amelyek közül több a Budapest Card kínálatában is szerepel.

A Bálna épületét egyre több egyéni és csoportos turista látogatja, köztük sok külföldi diák, akik a Bálna vendéglátóegységeinek vendégei. A diákok és családtagjaik, illetve a hajóval érkező csoportok turisztikai keresletének kiszolgálása is cél, melyet a beutaztató utazási irodákkal és a hajós társaságokkal való együttműködés keretében kívánja a BFTK megvalósítani.

Fotó: BFTK

A hiteles és hivatalos turistatájékoztatás Budapest területén a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ egyik legfontosabb közszolgálati feladata. Az irodahálózat bővítése elengedhetetlen az egyre növekvő számú látogató professzionális kiszolgálása érdekében. A Bálna Budapest központ az eddigi szolgáltatásai mellett (rendezvényhelyszín, kiskereskedelem és vendéglátás) a most nyíló iroda segítségével Budapest vízi kapujaként is bemutatkozik.