Vidéki örökségeink a Kárpát-medencében - konferencia

 2014. március 13. 12:26

Rendhagyó kétnapos konferencia kerül megrendezésre a FATOSZ partnerszervezetivel, a VM, a NAKVI, a BGF és a KVIK március 20-21-én, melynek helyszíne Budapesten a BGF kari előadótermében lesz.

A konferencia során a résztvevők áttekintik a kulturális örökségeket, a néprajz és a helyi hagyományokat, a kézművesség sok színű területeit, valamint a szakrális helyeinket, műemlékeinket. Először a hazi előadók, majd a meghívottak kapnak pódiumot, hogy mindenki ismertethesse a helyi örökségeket és elmondhassa véleményét a Kárpát-medencei összefogással létrehozandó vidékjáró javaslatról.

 

A konferenciára meghívást kaptak a Kárpát-medencében lévő történelmi területek vidéki/falusi turizmusban érdekelt civil szervezetek, valamint a hazai szervezetek.

Az előadás sorozat részeként bemutatásra kerül a www.videkjaro.hu honlap és a Vidékjáró tematikus napok országos programsorozata, amelybe a szervezők a határainkon túli területekről is szeretnének bevonni  vidéki szolgáltatókat, szálláshelyeket, templomokat, Tájházakat, Zöldutakat, legendás helyszíneket .

Ismertetést adnak a nemzeti Tanúsító védjegy rendszerről, valamint a FATOSZ szakmai oktatási rendszeréről.

A két nap alatt ízelitőt kívánnak adni a Kárpát-medence borvidékeinek boraiból, a különböző tájegységek kézműves élelmiszereiből, illetve ételeiből.

További információk ITT.