Víz Világtalálkozó: 118 országból érkeznek küldöttek

Forrás: MTI

 2019. október 14. 13:33

A két korábbi rendezvényhez képest többen, 118 országból több mint 2300-an jelentkeztek a kedden kezdődő Budapesti Víz Világtalálkozóra – közölte az eseményt előkészítő tárcaközi bizottság elnöke.

Korábban történt

Joó István, aki egyben a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára is, ismertette: a több mint 30 miniszteri szintű küldöttség mellett nemzetközi szervezetek és multilaterális finanszírozási intézmények vezetői, valamint vízügyi szakértők tanácskoznak a vízügyi problémákról, és a globális vízválság megelőzéséről Budapesten.

Három nap alatt 10 plenáris szekcióban több mint 80 előadó szólal fel, és további 16 kísérő esemény várja a résztvevőket.

A konferencia részeként Digitális és Természetközeli Fenntartható Megoldások címmel vízipari szakkiállítást is tartanak. Kétezer négyzetméteren 30 kiállító mutatja be a magyar vízipar innovációit, amelyek fontos szerepet játszhatnak a vízválság megelőzésében – olvasható a rendezvény közleményében.

Kétezer négyzetméteren 30 kiállító mutatja be a magyar vízipar innovációit a Millenárison

Fotó: pexels.com

A Budapesti Víz Világtalálkozót Áder János köztársasági elnök nyitja meg. A fél tízkor kezdődő ünnepséget az esemény honlapja élőben közvetíti. A szakkiállítás szerdán és csütörtökön előzetes regisztráció nélkül tekinthető meg a Millenáris B épületében.