Milyen munkavégzéshez megfelelőek a munkavédelmi szandálok?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. április 16. 17:07

A munkavédelmi szandálok a többi védőlábbelihez hasonlóan a munkavállalók testi épségét hivatottak védeni, hiszen a munkahelyi balesetek jelentős része lábsérülés.

Persze a védelem szintje jóval alacsonyabb szandál és papucs viselése esetén, így nem alkalmasak minden munkakörhöz, de jól jöhetnek a nyári melegben, illetve váltócipőként.

Ma már a legtöbb, lábvédelmet nem igénylő munkakörben lazábbak a munkahelyi viseletre vonatkozó előírások, egyre több helyen megengedett a szandál, papucs viselése. A nyitott vagy félig nyitott védőlábbelik jól szellőznek, ezért kánikulában, száraz időben, beltéren ideális viseletnek számítanak.

 

Miben nyújt többet egy munkavédelmi szandál?

A munkavédelmi cipők fontos szerepet töltenek be a munkavállalók egészségvédelmében. A Legjobb Munkaruha Webshop munkavédelmi cipői a legjobb és legkeresettebb márkák közül kerülnek ki, és egytől egyig minőségi alapanyagokból készülnek.

Elsőre sokakban felmerülhet, hogy a munkavédelmi szandál felesleges plusz, hiszen nyáron vagy melegben, benti munkavégzéshez egy egyszerű, hétköznapi szandál is megteszi, azonban hadd világítsunk rá a lényeges különbségekre.

Az egész napos, cipőben végzett, főként állómunka megterhelő a gerinc és a lábfej egészsége szempontjából

Fotó: legjobbmunkaruha.hu

Az egész napos, cipőben végzett, főként állómunka megterhelő a gerinc és a lábfej egészsége szempontjából, hiszen például kemény talajon végzett munka esetén komoly terhelés jut ezekre a testrészekre, amely hosszú távon komoly egészségkárosodásokat okozhat.

A munkavédelmi szandálok stabil alátámasztást nyújtanak, csúszásgátló talppal rendelkeznek, biztosan tartják a bokát. Emellett jó szellőzést biztosítanak, így higiéniai és egészségvédelmi szempontból is tökéletesek.

A munkavédelmi szandálok kevésbé nyitottak a hétköznapokon viselt szandálokkal összehasonlítva, inkább cipőre emlékeztetnek, így tudják biztosítani a lábfej, a boka védelmét. Alapvetően védik a lábujjakat, léteznek acél vagy kevlár orrmerevítős változatai is.

 

Milyen munkakörökben viselj védőszandálokat?

Mivel a munkavédelmi szandálok az egyéni védőfelszerelés részét képezik, ezért bizonyos munkakörökben ezek hiányában nem lehet a munkát felvenni. Minden esetben egyénileg kell mérlegelni a kockázatokat, és azok alapján meghatározni a munkavédelem fokát, majd annak megfelelően kiválasztani az optimális munkacipőt.

Általánosságban elmondható, hogy kisebb kockázatoknak kitett munkakörülmények között, laboratóriumokban, egészségügyben, bizonyos ipari, üzemi környezetben elegendő lehet munkavédelmi szandál vagy papucs viselése.

 

Vásárolj kényelmes és minőségi munkavédelmi cipőket!

A biztonság mellett a legfontosabb szempont a kényelem, hiszen a dolgozók napi sok órát töltenek munkavédelmi lábbeliben. A felhasznált első osztályú alapanyagoknak köszönhetően magas viselési komfortot nyújtanak a ventilációnak és az ergonomikus kialakításnak köszönhetően. Antibakteriális és egyéb speciális, akár ortopédiai talpbetétekkel kiegészítve alkalmasak az egészségkárosodások megelőzésére.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.