Neked mi a véleményed a tuningolásról?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. június 09. 15:03

Akad rengeteg ember, aki szabadidejében mást sem csinál, mint a járgányával foglalkozik – legyen az akár autó, akár motor. Persze azok, akik nem ilyen megszállottak a járművükkel kapcsolatban, fel sem tudják fogni, hogyan köthet le ez bárkit is.

Az igazat megvallva, nem is igen kell, hogy véleményt formáljunk, hiszen a saját szabadidejében mindenki azt csinál, amit szeretne, egészen addig, amíg nem bánt, sért vagy zavar vele másokat.

No, de attól még a tuningolásról meglehet a véleményünk – legfőképpen akkor, amikor pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy mit takar ez a fogalom. A legtöbben ugyanis téves információk alapján formálnak véleményt erről a jelenségről, ami azért is nagy kár, mert akár ők saját maguk is nagyszerű lehetőségekről maradnak le. Igyekszünk megmutatni a Royal Tuning fóliáin és egyéb termékein keresztül, hogy miért nem érdemes előre leírni ezt a fajta tevékenységet.

 

De mit értsünk tuningolás alatt?

Sokan valóban nincsenek tisztában a szó jelentésével, sőt, utánajárás nélkül elhiszik a kissé pejoratív okfejtést, hogy miben is áll a tuningolás.

Jóval több van a tuningolás mögött, mint elősre gondolnánk

Fotó: Ingyenes stock fotó

 

Ha azonban az igazságot, a valóságot szeretnéd tudni, akkor minden olyan cselekvés, amely az autó vagy a motor teljesítményét, biztonságát, kinézetét hivatott javítani, az tuningolásnak minősül. Ebből következik, hogy nem csupán "haszontalan, esztétikai" változások, változtatások bújnak meg a szócska mögött, hanem annál jóval több.

A teljesség igénye nélkül mutatunk néhány opciót:

  • Nyáron a melegben jön jól, egész évben viszont a biztonságról és a betörésvédelemről is gondoskodik az autóablakot sötétítő fólia.
  • Vásárolhatsz az ajtókra élvédő fóliát, ezzel tovább szebb marad a külső réteg.
  • Felveheted a harcot az esővel is a visszapillantóra helyezhető esővédővel.
  • A fényvisszaverő matricák is kapóra jöhetnek, és akár egy-egy balesetet is képesek megelőzni.

Persze számtalan matrica kapható, amelyet azért ragaszthatsz fel a verdádra, hogy az szebb, sportosabb vagy szimplán mutatósabb legyen.

 

Miért éri meg foglalkozni a járművekkel?

Talán mondani sem kell, hiszen a fentiekből értelemszerűen következik, hogy a különféle tuningok csak jobbá varázsolják a járművedet, és egyben élvezetesebbé és biztonságosabbá teszik a vezetési élményt.

 

Rólad árulkodik...

Bárhogy is fest az autód vagy a motorkerékpárod, az mind-mind rólad árulkodik. Ha elhanyagolt, ha koszos, ha ápolatlan, az bizony egyáltalán nem fog jó fényt vetni rád, ám ha ápolt, esetleg fel is javított állapotban van, vagyis jobban működik, mint a gyári beállításokkal és alkatrészekkel, akkor az azt jelzi, hogy te bizony gondos gazdája vagy a járgányodnak.

Persze ha az előbbi kategóriába is tartozol, akkor sincs okod a csüggedésre, hiszen a Royal Tuning kínálatában kapható termékek beszerzésével és alkalmazásával bármikor elkezdhetsz jó és gondos sofőr lenni.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.