Segítség a megfelelő robotporszívó kiválasztásához

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 18. 18:37

Egyre több cég foglalkozik háztartási robotok fejlesztésével, így egyre több az elérhető robotporszívó is a piacon. Az ember csak kapkodja a fejét, hogy melyik modellt válassza.

Egyáltalán nem olyan bonyolult azonban eldönteni azt, hogy melyiket érdemes megvásárolni, ha megismerjük, hogyan működnek, és tisztában vagyunk a saját igényeinkkel is.

 

Élettartam és minőség

Az európai vásárlóknak mindig is fontos szempont volt az, hogy tartósan működőképesek legyenek azok az elektronikai termékek, amelyeket beszereznek. A Roomba amerikai gyökerekkel rendelkezik, így némi időre volt szüksége a cégnek, mire alkalmazkodott ezekhez az elvárásokhoz azt követően, hogy elkezdett terjeszkedni az öreg kontinensen.

Ehhez végre kellett hajtaniuk bizonyos fejlesztéseket, ám mára már olyan szavatosságúak a termékeik, hogy idehaza is nyugodt szívvel hozzák forgalomba őket a kereskedők. A robotporszívók tekintetében egyértelműen piacvezetőnek tekinthető a Házirobotok.hu webáruházban is megtalálható Roomba.

 

Miben különböznek az egyes robotporszívó modellek?

Bár az alapfunkciójukat tekintve ugyanazt tudják a porszívó robotok, azért vannak a viselkedésük tekintetében jelentős különbségek. Mindezek főként az opcionális kényelmi szolgáltatásokból és a kiegészítőkből fakadnak.

Érdemes felmérni a lakást a robotporszívó vásárlása előtt

Fotó: hazirobotok.hu

Az alapmodell használata rendkívül egyszerű. Nincs más teendő, mint odamenni hozzá, megnyomni rajta a bekapcsoló gombot, és már indul is. Jó hír, hogy “haza” már nem kell terelni, visszatalál a dokkolóállomásra önmagától, és fel is tudja önmagát tölteni. Időnként azért üríteni kell a portartályt, és szükség esetén újra kell indítani.

Eggyel magasabb szintet képviselnek az önálló indulásra képes modellek. Ezek esetében már oda sem kell menni a robothoz, magától is indul akkor, amikorra időzítjük. Beállíthatjuk, hogy olyankor takarítson, amikor munkában vagyunk, így egész biztos, hogy nem lesz láb alatt a hétköznapi élet során.

A csúcsmodellek azok, amelyek szobáról szobára képesek navigálni. A beépített rádiófrekvenciás modulnak hála, valamint a speciális virtuális falak segítségével akár több helyiséget is ki tud takarítani a robot, nem kell mindegyikbe külön átvinni.

 

Érdemes felmérni a lakást a robotporszívó vásárlása előtt

Fontos, hogy tisztában legyünk a lakás adottságaival, mielőtt megvásárolunk egy robotporszívót. A lépcsőket nem fogja megmászni, mint ahogyan a magas küszöböket sem. Ha ilyen akadályokkal van tele a lakás, akkor teljesen felesleges szobáról szobára navigálni képes modellt választani.

Semmiképpen sem volna szerencsés, ha olyan vizes helyiségekbe is bejutna a porszívó robot, mint a fürdőszoba. Amennyiben nincs ajtó egy szobán, akár virtuális fallal is meg lehet akadályozni azt, hogy a robotporszívó betévedjen oda.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.