Elektronomos autókkal bővült a Sixt flottája

Forrás: turizmus.com

 2015. július 14. 21:49

A BMW i3 is zöld – hirdeti több mint egy hete a Sixt autókölcsönző. Kedden a Sixt Mobility Solutions átvette a környezettudatosság jegyében az új BMW i3 flottáját, július 15-től pedig bárki kipróbálhatja, hogyan lehet négy keréken is környezettudatos.

Július 14-én a Sixt első körben 3 db elektromos BMW i3 autót vett át a Wallis Duna Kft.-től. A következő hetekben az új BMW-k száma további kettővel fog növekedni. „A Sixt Mobility Solutions a környezettudatosság jegyében tevékenykedik, ezért vásároltunk elektromos meghajtású autókat" – mondta a Sixt Magyarország ügyvezető igazgatója, Dévai Gábor.

 

A BMW i3 autókat a fenntarthatóság elve alapján alkották meg. A városi közlekedésre szánt elektromotor lenyűgöző gyorsulási adatokat eredményez: a BMW i3 4 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 60 km/órás sebességre. Hatótávolsága akár 160 km is lehet, amellyel bőven elegendő 2-3 naponta tölteni az autót.

Hazánkban még viszonylag gyerekcipőben jár az elektromos autók használata, és töltőhálózatuk kiépítése – 2012-ben összesen 8 darab elektromos autó volt használatban Magyarországon, és az ilyen járművel közlekedő tulajdonosok tábora 2015-re is csak pár százra emelkedett. A hazai elektromos töltőállomás-hálózat évről-évre bővül. Jelenleg az országban összesen 54 helyen (Budapesten 32 helyen) csatlakoztathatjuk autónkat elektromos töltőhöz. Külföldön más a helyzet: Csehországban vagy Lengyelországban – már jóval nagyobb divatja van a környezettudatos és agilis autózásnak. A Sixt segítségével országunkban is több lehetőség nyílik majd az elektromos autók adta előnyök és lehetőségek megismerésére.

Magyarország egyik vezető mobilitás szolgáltatójának nem ez az első beruházása 2015-ben. A cég felfelé ívelő tendenciáját bizonyítja, hogy az idei év első beszerzése során több mint 2 milliárd forint értékben 530 darab gépjárművet vásárolt. „A beruházások idén még növekedhetnek is, ha az eddigi pozitív gazdasági tendenciák folytatódnak, hiszen a nem igazán csúcsidőszaknak számító első negyedévben 305 millió forintot meghaladó nettó árbevételt realizált a Sixt" – mondta Dévai. (x)