Gyomorkeserű, friss rózsaszirommal és eperpürével

 2014. május 13. 12:53

Harminc fiatal mixer mérte össze tudását az Unicum Kreatív SHOT professzionális koktélversenyen, ahol nemcsak az italok eredetisége, de azok elkészítésének ideje és illatgazdagsága is számított.

A feladat kreatív, szokatlan és innovatív koktélok megalkotása volt, Party Shot és Fine Shot kategóriákban, minimum 2 cl Unicum, illetve Unicum Szilva felhasználásával. Mindezeket úgy kellett elkészíteni, hogy illeszkedjenek a legújabb nemzetközi italtrendekhez. A versenyzőknek mindössze 90 másodperc állt rendelkezésre a saját recept szerinti italok keveréséhez és díszítéséhez. A különféle szirupok, likőrök és más alapanyagok között is feltűnő volt, hogy milyen sok friss gyümölcsöt – ananászt, narancsot, banánt - használtak fel a versenyzők.

Az összpontszám alapján Potó Dávid lett a győztes. Élénk sikere volt Nagy Krisztián Ladies Night nevű kompozíciójának, amelynél az Unicum fanyar zamatát narancsos csokoládélikőrrel és eperpürével szelídítette, majd friss rózsaszirommal tette különlegessé..

A zsűri elnöke Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának vezetője volt, a koktélok illatát Zólyomi Zsolt, az ismert és elismert magyar parfüm-orr minősítette. A délutáni, illat- és ízgazdag italversenyt Gulyás Csaba, a Zwack ház italszakértője moderálta.