Újabb településeket érhetünk majd el könnyedén Miskolcról biciklivel

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. december 20. 08:19

Harsány és Kisgyőr községek önkormányzatai konzorciumban pályáztak és nyertek támogatást kerékpárút kialakítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP). A Miskolc-Harsány szakasz része a fejlesztés alatt álló Miskolc-Eger kerékpárútnak.

A kerékpárút hossza 14,9 km, ebből a támogatásból megépülő vagy megújuló szakaszok hossza 7,8 km, míg saját erőből 7,1 km-t jelöltek ki.

A Miskolc és Harsány között megvalósuló kerékpárút kiépítésére született fejlesztési tervet a az útvonalon fekvő települési önkormányzatokból alakult konzorcium készíttette el. Ez a szakasz szerves része az Eger-Miskolc bükkaljai kerékpárút projekttervnek.

A kerékpárút új fejlesztésként jön létre, építéssel és nyomvonal-kijelöléssel, mely érinti a Bükk hegység területét, Kisgyőr és Harsány gyönyörű természeti környezetét. A kerékpárút árnyas erdőkben, hatalmas réteken, legelőkön, patakok, tavak mentén halad Miskolctapolcáról Kisgyőrön keresztül Harsányra. Az érintett települések számos egyedi értéket, turisztikai attrakciók és látnivalót rejtenek.

Kerékpárút épül Miskolc és Harsány között

Fotó: 123rf.com

 

 

A kerékpárút kialakítása hozzájárul az érintett bükkaljai települések turizmusának fejlesztéséhez, ennek köszönhetően az eddig turisztikai úti célként nem, vagy alig ismert falvak, községek felkerülhetnek a hazai turizmus térképére.

A térségben számos egy-két napos rendezvényt, fesztivált tartanak, ezek kerékpárral is kiválóan megközelíthetőek, ezáltal a vendégkör bővíthető.

A fejlesztések a vendégek költési hajlandóságát nemcsak közvetlenül a rendezvények helyszínén ösztönzik, hanem a térség egyéb turisztikai szolgáltatóinál, szálláshelyeken, éttermekben, büfékben, turisztikai attrakcióknál.

 

Az együttműködő partnerek között szerepelnek a kerékpárút által érintett települések helyi őstermelői, beszállítói, turisztikai szolgáltatói, civil szervezetei és a térségben található turisztikai attrakciók, valamint a kerékpárszerviz szolgáltatást nyújtó vállalkozások.