Sikeresen zárult az m&i nemzetközi MICE-fórum helyszínbejárása

Forrás: turizmus.com

 2021. július 29. 13:55

A Magyar Kongresszusi Iroda eredményes pályázási munkájának köszönhetően Budapest látja vendégül a Worldwide Events m&i Private Europe eseményt augusztus 31. és szeptember 3. között.

A neves nemzetközi MICE-fórum jelentős mérföldkő a hazai meetings industry számára, hiszen a szervezők történetük során először választották fővárosunkat az egyik rendezvényük helyszínéül.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a MICE-fórum vacsoráinak és desztinációs szakmai élménytúráinak megvalósítását a Kongresszusi Iroda 2020 decemberében meghívásos tenderen pályáztatta meg, hogy a pandémia nehéz ideje után ezáltal is munkához juttathasson piaci szereplőket. Az m&i Private Europe pályázatának nyertesei a Mauri DMC és a Bo Live Branding Agency lettek.A Kongresszusi Iroda idén július 20–21. között látta vendégül a Worldwide Events képviselőit, Julia Regist, a Worldwide Events jövőbeni rendezvényeinek kiválasztásáért felelős vezetőjét és Loïc Connier-t, az m&i vezető rendezvényszervezőjét. A helyszínbejárás során a szervezők a Magyar Kongresszusi Iroda munkatársával közösen tekintették meg az eseménynek helyszínt adó szállodákat (Budapest Marriott Hotel, The Ritz-Carlton Budapest, Matild Palace Budapest).

Julia Regis (Worldwide Events),  Loïc Connier (m&i), Békefi Anna és Mátray Noémi (Magyar Kongresszusi Iroda) a The Ritz-Carlton Budapestben

Fotó: Magyar Kongresszusi Iroda

A bejárás további programjaira a delegáció tagjaihoz csatlakozott a két tendernyertes cég munkatársa is, hogy közösen látogassanak el a nyár végi rendezvény élménytúráinak helyszíneire, többek között a Budai Várnegyedbe, a „régi pesti zsidónegyedbe" és a Hősök terére, valamint felkeresték a Széchenyi fürdőt is. A kulturális és kulináris programok mellett a szervezők a Kongresszusi Iroda képviselőivel a látogatás további elemeként megismerkedtek a gálavacsora menüsorával a Budapest Marriott Hotelben, valamint a másik két esti vacsora helyszínét, az Európa Hajót és az Extra Budapestet is megtekintették.

A m&i Private Europe eseményre közel 200 nemzetközileg meghatározó kiállítót és hazánk számára kiemelt értékű buyert várnak, amely az újraindulás időszakában kiemelten fontos üzleti lehetőséget jelent az ágazat számára.

„Csodálatosan sikerült a bejárásunk! Külön köszönet a Magyar Kongresszusi Iroda csapatának a soron következő eseményünk, az m&i Private Europe fórum budapesti helyszínbejárásának szervezésért, kiemelten is Mátray Noémi rendezvény- és marketingmenedzsernek. A látogatásunk során megtapasztaltuk a helyi partnerek elhivatottságát, illetve, hogy mindent megtesznek azért, hogy emlékezetes élményekkel távozzunk" – értékelte a bejárást Julia Regis.

„Büszkeségünk, hogy ezt a prémium nemzetközi MICE szakmai rendezvényt megalakulásunk első évében elnyertük és meggyőződésünk, hogy a desztinációt, valamint a magyar szolgáltatási színvonalat – a rendezvény történetében először – megtapasztaló döntéshozók a jövőben üzletkötési szándékkal térnek majd vissza az általunk képviselt hazai szolgáltató cégekhez. A 'házhoz hozott' nemzetközi rendezvényben és résztvevőiben rejlő potenciál fontos eszköz a piac újraindítása érdekében" – nyilatkozta Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatója a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint.

A m&i Private Europe hazai megrendezése az újraindulás ösztönzése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával valósul meg.