Több mint 600 fős nemzetközi szakmai konferencia érkezik 2022-ben

Forrás: turizmus.com

 2021. július 23. 17:18

A Magyar Kongresszusi Iroda előkészítő munkájának is köszönhetően sikeresen zárult hazánk pályázata: 2022 májusában Budapesten rendezik meg az Európai Közlekedési Dolgozók Szakszervezetei Szövetségének konferenciáját.

Az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (ETF) egy páneurópai szakszervezeti szövetség, amely az Európai Unió, az Európai Gazdasági Térség, valamint a közép- és kelet-európai országok közlekedési szakszervezeteit öleli fel. Az ETF-t 1999. júniusában egy alapító kongresszus alkalmával hozták létre Brüsszelben, azonban gyökerei a 60 éves múltra visszatekintő páneurópai közlekedési szakszervezeti szervezetekben találhatók. Az ETF ma több mint 40 európai ország, 200 közlekedési szakszervezetének, 5 millió főt meghaladó közlekedési munkavállalóját képviseli.

Bár a koronavírus-járvány egyik napról a másikra állította meg a rendezvény ágazatot, a színfalak mögött a szakemberek nem álltak le, hiszen a szövetségi piac évekre előre történő pályázási sajátosságai miatt a jövő konferenciáiért a pandémia alatt kellett megküzdeni. A Magyar Kongresszusi Irodában szintén lázas munka folyt az előző bő egy évben, hogy amikor a világ ocsúdni kezd a pandémia okozta sokkból, az ország mint konferenciadesztináció újra teljes erőbedobással a startvonalnál álljon – hangsúlyozza lapunkhoz eljuttatott közleményében az iroda.A 2022. május 22–27. között megrendezésre kerülő ETF-konferenciára mintegy 600 résztvevőt várnak a Budapesti Kongresszusi Központba. A négynapos rendezvény a várakozások szerint közel 2700 vendégéjszakát hozhat a fővárosi szálláshelyeknek. Már tavaly augusztusban sor került egy helyszínbejárásra, melyre az ETF részéről Josef Maurer operatív, közép-kelet európai szekció és esélyegyenlőségi vezető és a belga konferenciaszervező, The Triumph Group képviseletében Dominique Dubru vettek részt.

A versengő desztinációk közül a budapesti helyszín mellett idén májusban döntött az ETF vezetősége, majd ezt követően június 9–11. között újabb látogatásra érkeztek a döntéshozók és a szervező The Triumph Group tagjai.

Az ETF vezetősége a 2022-es konferencia magyar házigazdáival a Novotel Budapest City előtt

Fotó: Magyar Kongresszusi Iroda

A delegáció tagjaiként Livia Spera, Eline Neerinckx, Josef Maurer a szövetség képviseletében és Dominique Dubru, a konferenciaszervező részéről a Magyar Kongresszusi Iroda munkatársai kíséretében mérték fel a Novotel Budapest City szálloda és a Budapesti Kongresszusi Központ kapacitásait és szolgáltatásait, valamint egyeztettek a végső részletekről.A helyszínbejárás további programjaihoz csatlakozott az ügyfél által választott DMC, a Continental Travel képviselője, hogy közösen tekintsék meg a nyitófogadás tervezett helyszínét, az Európa Rendezvényhajót. Szintén ellátogattak a konferencia gálavacsorájának helyszínére, a tematikához remekül illeszkedő Vasúttörténeti Parkba.

Az ETF és a Kongresszusi Iroda képviselői a bejárás során találkoztak a Főpolgármesteri Hivatal képviselőivel is. A magasszintű protokolláris fogadás mellett egyeztettek a kialakítás alatt lévő "city support" konkrét kongresszus esetében való támogatási lehetőségeiről.

„A pandémia utáni újraindulás időszakában kiemelt szüksége van az ágazat szolgáltatóinak a magas költésű vendégekre, ezért is örülünk annak, hogy a sikeres pályázat az általános gyakorlattól eltérően már a következő üzleti évre hoz megrendeléseket a szektornak. Egy szövetségi piacról érkező kongresszus a gazdasági bevételek mellett szakmai hasznot is hajt és ösztönzi – jelen esetben a közlekedési területen – a nemzetközi párbeszédet, illetve hatalmas nemzetközi tudást becsatornázva segíti az ágazati fejlődést” – mondta el Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatója.