Tarolt a New York Palota a XVI. Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton

Forrás: turizmus.com

 2014. december 17. 15:21

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) a Magyar Ingatlan Szövetséggel közösen, idén tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A pályázat célja a hazai ingatlanfejlesztési eredmények széles körű bemutatása, valamint a kiemelkedő projektek megjutalmazása, és ajánlása a FIABCI Prix d`Excellence nemzetközi nívódíj pályázatára.

Az idei évben 120. születésnapját ünneplő New York Palotának összesen 4 díjat ítélt oda a szakmai zsűri: szálloda kategóriában 1. díjat, örökségvédelmi kategóriában megosztott 1. helyezést, a pályázok szavazatai alapján első helyezettként különdíjat, az ingatlanfejlesztési kategóriában pedig 2. helyezést ért el.

A zsűri a döntése meghozatala során értékelte a projektek koncepcióját, az építészeti kvalitását, a kivitelezés és a műszaki megoldások minőségét, környezettudatosságát valamint a megvalósult beruházások gazdasági eredményeit. A New York Palota épületegyüttes világszínvonalú értéke a világ legszebb kávéházának választott New York Café, valamint a 2013-as év ötcsillagos szállodája címet elnyerő Boscolo Budapest. (x)