Taroltak a magyarországi ingatlanfejlesztések a FIABCI pályázatán

Forrás: MTI

 2022. június 10. 14:50

Öt arany- és egy ezüstérmet nyertek a magyar ingatlanfejlesztők tegnap este Párizsban a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési versenyén, a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán.

A járványhelyzet miatt a FIABCI World Prix d’Excellence Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat eredményhirdetésén a tavalyi díjakat is átadták, 2021-ben négy arany- és három ezüstérmet ítéltek oda Magyarország kiemelt fejlesztéseinek.

A többfunkciós épület és a fenntartható ingatlanfejlesztés kategóriákban aranyérmet nyert a Szervita Square Building, amely 14 500 négyzetméteren kínál prémium kiskereskedelmi- és irodatereket, valamint luxus lakóingatlanokat Budapest szívében.
Az örökségvédelem kategóriában a Komáromi Csillagerőd végzett az első helyen. Az épület teljes körű rekonstrukciója és bővítése a Liget Budapest Projekt része.
A városfejlesztés kategóriában a BudaPart lett az első helyezett. A Property Market Kft. ingatlanfejlesztésében 2017 júniusában indult a beruházás. A megközelítőleg 10 éves, maximum 6 fázisban megvalósuló fejlesztés alatt 15 lakó- és 13 irodaházat, valamint egy hotelt fejlesztenek, így várhatóan csaknem 3000 lakás, 250 000 négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15 000 négyzetméter kereskedelmi terület jön létre.
A közcélú infrastruktúra fejlesztés kategóriában az első helyezést a Millenáris Széllkapu Park érte el. Közép-Európa legnagyobb, háromdimenziós függőkertjével, cseresznyefa-ligettel, erdő-mező-tó hármasával, látványos design-napelemekkel és 355 új fával 2020-ban nyitotta meg kapuit Budapest modern pihenőparkja.

fiabci

A Komáromi Csillagerőd az örökségvédelem kategóriában végzett az első helyen

Fotó: FIABCI

A Váci Greens E és F irodaházak pedig ezüstérmes elismerést kaptak irodaház kategóriában. Az ATENOR által fejlesztett Váci Greens egy nagyszabású beruházás Budapesten, a XIII. kerületi Váci úti irodafolyosón, a fejlesztés hat épületből áll és két fázisban valósult meg (I. fázis - A, B C és D épület, II. fázis - E és F épület).

fiabci

Az idei eredményhirdetésen vehették át díjaikat a tavalyi nyertesek is, többek között a Párisi Udvar Hotel Budapest és a Millenium Háza

Fotó: FIABCI

Az idei eredményhirdetésen vehették át díjaikat a tavalyi nyertesek is: a Párisi Udvar Hotel Budapest, a Metrodom Panoráma Lakópark és a Himalájában, Zanglában található szolár iskola első helyezést, a városligeti Millennium Háza, a MOME Campus és a XIII. kerületi Klapka Központ pedig második helyezést ért el.

Az 1951-ben alakult, több mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése.