A Rába eladta a győri Hotel Konferenciát

Forrás: MTI

 2021. május 29. 13:47

A Rába Járműipari Holding Nyrt. 1 455 420 ezer forintért értékesítette árverésen a Győr belvárosában található Konferencia Hotelt – tudatta a győri székhelyű járműgyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint a legmagasabb ajánlatot május 17-én fogadták el, a felek az adásvételi szerződést pénteken kötötték meg. A vevőt a Rába nem jelölte meg.

Az Apor Vilmos püspök tere 3. szám alatti ingatlan értékesítését idén április 8-án hagyta jóvá a Rába Nyrt. igazgatósága, a járványügyi korlátozások miatt közgyűlési hatáskörben.

A szálloda 21 szobával és több kisebb-nagyobb rendezvényteremmel rendelkezik

Fotó: Hotel Konferencia

A korábbi tájékoztatás szerint a rendezvényközpontként és szállodaként üzemelő ingatlan 335 millió forintos bekerülési költségen szerepelt a társaság nyilvántartásában. Az ingatlant értékelő független DLA PIPER Business Advisory Kft. a hotel piaci értékét 1,146 milliárd forintban határozta meg 2021. február 28-i fordulónappal.

Az ingatlant nettó 1,146 milliárd forintos kikiáltási áron a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által működtetett elektronikus aukciós rendszerben értékesítették.