Egyre több osztrák turista látogatja a Budapesti Tavaszi Fesztivált

 2014. február 02. 16:38

A korábbi évek hagyományainak megfelelően január 30-án Bécsben került először sor a Budapesti Tavaszi Fesztivál hivatalos programjának sajtóbemutatójára.

Az ausztriai magyar képviseletek (nagykövetség, MT Zrt., Balassi Intézet) szervezésében megrendezett sajtóreggelin Káel Csaba, a MÜPA vezérigazgatója, a BTF operatív szervezőcsoportjának vezetője első kézből mutatta be az osztrák sajtónak és turisztikai szakembereknek a Budapesti Tavaszi Fesztivál idei programját. Az osztrák APA hírügynökség fotógalériája a rendezvényről megtekinthető itt: www.apa-fotoservice.at/galerie/5041.

Az idén 16 napon keresztül 123 programot felvonultató kulturális fesztivált a Magyar Turizmus Zrt. is több csatornán keresztül népszerűsíti Ausztriában, a kultúrára igen fogékony osztrák célközönség körében. Az elmúlt és elkövetkezendő hetekben százezres olvasótábor találkozhatott, illetve találkozik a BTF meglátogatására invitáló cikkekkel, tippajánlókkal osztrák életmód- és utazási magazinokban, online felületeken, valamint köztéri plakátokon, hírügynökségi tudósításokon és az MT Zrt. sajtóközleményein és sajtóútjain keresztül.

A bécsi magyar nagykövetség márványtermében az osztrák sajtó és utazási szakma 50 fős közönsége előtt tartott teltházas sajtótájékoztatón Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője tájékoztatást adott az idén április elejéig tartó budapesti forgalomélénkítő kampány (www.budapestwinter.com – BWI) részleteiről, valamint statisztikák alapján jelezte, hogy az elmúlt évben rekordszámú osztrák turista látogatott Budapestre. „Budapest turisztikai célpontként soha nem látott népszerűségnek örvend Ausztriában, előzetes adatok alapján tavaly először lépte át a 200-ezres határt az osztrák vendégéjszakák száma a magyar fővárosban."- érvelt a társaság bécsi irodájának vezetője. Az elmúlt években dinamikusan nőni kezdett az osztrák vendégek részaránya a Budapesti Tavaszi Fesztivál külföldi látogatói körében is: részesedésük – az MT Zrt. becslése szerint – ebben az évben várhatóan meghaladja a 15 százalékot. Káel Csaba és Kovács Balázs konkrét nemzetközi elismerések alapján bemutatta, hogy Budapest mára Európa „legizgalmasabb kulturális desztinációjává" vált.

 

A nagyszabású sajtórendezvényen valamennyi jelentős osztrák turisztikai szaklap, kulturális magazin, napilap, rádió és hírügynökség, valamint az osztrák utaztatási szakma a legmagasabb szinten képviseltette magát (TAI, tipp, Besser Reisen, Kurier, Heute, Österreich, News, Neue Merkel, Bühne, ORF, APA, MTI, MTVA, WKO).

(A képen balról jobbra: Kovács Balázs (MT Zrt), Káel Csaba (MÜPA) Bán Teodóra (BTFK) Dr. Hajas Gábor követ és Dr. Méhes Márton (Balassi Intézet))