Elkészült az új tivadari Tisza-híd terve

Forrás: MTI

 2015. október 20. 13:13

Elkészült a Tivadar és Kisar között megépítendő új Tisza-híd terve - hangzott el szakmai értekezleten a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban.

Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivizig) vezetője az eseményen azt mondta, az eredeti - a meglévő híd átépítését és megemelését célzó - tervekkel ellentétben teljesen új folyami átkelő fog megépülni a folyón. A Szamosköz és a Bereg közúti kapcsolatát biztosító tivadari híd az egyik legkritikusabb szűkület a Tiszán, mivel a folyómederben és az ártéren elhelyezkedő hídpilléreknek jelentős a visszaduzzasztásuk, ez pedig problémát okoz az árvizek levezetésében - ismertette az igazgató.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábbi közlése szerint egy 342 méter hosszú, háromnyílású acélhidat építenének a meglévő átkelő mellé, a csatlakozó úthálózat korrekciója mellett pedig körforgalmi csomópontot alakítanának ki a két folyóparti település érintett utcáinál.
A beruházás során elvégzik majd a töltések korrekcióját, a kevesebb hídpillér miatt növekszik az áteresztőképesség - tette hozzá Bodnár Gáspár. A konkrét építési munkálatok a közbeszerzés lefolytatása után - a korábbi tervezés szerint - legkorábban 2016-ban kezdődhetnek el.