Gluténmentes a Károlyi Étterem konyhája

Forrás: turizmus.com

 2015. április 19. 19:13

Áprilistól a Károlyi Étterem átállította konyháját a gluténmentes ételek készítésére. Az éttermet üzemeltető Tersztyánszky Andor és fia, Dániel azt tapasztalta, hogy a vendégek körében egyre több a gluténérzékeny és a tudatosan étkező, akik az étlapról nem tudtak lisztmentes ételt választani.

Ezért megteremtették a gluténmentes konyha feltételeit, amelynek hitelességét a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete (LÉOE) tanúsítja.

Elkülönítették a gluténos konyharészt a gluténmentes konyhától, fertőtlenítették az összes gépet és eszközt, kizárták a keresztszennyezés lehetőségét. Kiss Aranka séf és csapata pedig kikísérletezte, hogyan működik a gluténmentes liszt éttermi körülmények között.

Egy piaci rést kívánnak kitölteni, amikor a tradicionális magyar ételek mellett választási lehetőséget nyújtanak a gluténérzékeny hazai és külföldi vendégeknek - gondolva a belvárosi szállodákra is, amelyek mostantól a lisztérzékeny turistáknak is tudnak az étrendjüknek megfelelő, színvonalas éttermi szolgáltatást ajánlani.