Háromnapos gasztroparádé a Várkert Bazárnál

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 07. 15:34

Az idén kilencedik alkalommal szervezik meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcáját, az év talán legnagyobb látogatottságú gasztronómiai eseményét.

A helyszín ezúttal kiváló választás, hiszen az augusztus 20-i ünnep többi eseménye – a légi és víziparádé, a Mesterségek Ünnepe – mind a közelben zajlanak majd. A „legfinomabb” rendezvény kétségkívül ez lesz, hiszen a belépődíjmentes gasztrofesztiválon augusztus 18-19-20-án mutatkoznak be a nagyközönségnek az Ország Tortái és a Szent István napi kenyerek. Az idén a főszereplő téma a fűszer lesz, ennek nem lesznek híján a tipikusan magyar ételek sem, amelyek majd kaphatók a standoknál. Nem hiányoznak idén sem a hungarikumok és magyaros fogások az ország és a Kárpát-medence minden tájáról.

A nagy belföldi és külföldi látogatottságra számító rendezvényen ismét bemutatkoznak az idei Országtorták, valamint a legfinomabb kenyerek a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete és a Magyar Pékszövetség égisze alatt, és a győztes cukrászok és pékek átvették megérdemelt díjaikat.

A Magyar Pékszövetség Szent István-napi kenyérverseny innovatív kategóriájának győztese, a mézalmás rozskenyér

Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor

Ma már különféle kategóriában versenyeznek nemcsak a  torták, de a pékáruk is: a búzalisztből, vagy más fajta lisztből különleges alapanyagokkal dúsított kenyerek a keddi rendezvényen legalább akkora sikert arattak, mint a torták. Különösen az almachipszes kenyér válhat hamarosan kedvenccé, de a Hajsza nevű bagettformájút is bizonyára sokan keresik majd az üzletekben. A Kurdi Family Pék Kft. Várhegyi Deres lett az Év Kenyere, de ugyan csak kiválónak ítéltetett a Szega Camembert Kft. Mézalmás Rozskenyere. A delikát, a sportos és a klasszikus kategória kenyerei igazi friss fejlesztések, jelezve a magyar pékmesterek erősödő kreativitását.