Interaktív játék a Margitszigeti Víztoronyban és „Vizek városa” séta

 2013. július 15. 15:04

Egyedülálló interaktív játék és tematikus nyári séta programok indulnak idén a felújított 75 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad udvarán magasodó Víztoronytól.

Az eredeti funkciójában már régóta nem működő víztorony Budapest egyik ikonikus épülete, mely szépségével, elhelyezkedésével eddig is vonzotta a turistákat és a budapestieket. Az idei turisztikai szezonban azonban nem csupán megnézni lehet a víztornyot. Az épületben hetente több alkalommal izgalmas játékon vehet részt bárki – érkezzen egyedül, párban vagy éppen nagyobb csoportban, legyen fiatal, idős, budapesti vagy vidéki.

false

A harmincas évek Budapestjére visszarepítő nyomozós-logikai-műveltségi program egyórás kikapcsolódást jelent a hétköznapokból, mely során mindenki megtalálja a személyiségéhez illő feladattípust. Az előre meghirdetett játékidőpontokra szabadon lehet jelentkezni, az egyes játékokon a részvételi létszám minimum 10, maximum 30 fő lehet. Nem számít, hogy a csoport tagjai ismerik-e egymást, vagy éppen csapatépítő programként vesznek részt a játékon – mindenkit egy dolog hajt majd: sikerüljön megoldani a rejtélyt, azaz sikerüljön kiszabadulni a víztoronyból.
A korabeli kerettörténetbe ágyazott feladatsor úgy áll össze, hogy annak minden eleme utal a harmincas évekre – az elhelyezett tárgyak, szövegrészletek, térképek segítségével tehát a játék közben a résztvevők akaratlanul is megismerkednek egy kicsit Budapest múltjával, az akkori miliővel, történelemmel. Mindezt teszik úgy, hogy közben bejárják a víztorony minden zegét-zugát, látszólag egymáshoz nem illő dolgokat párosítanak, titkosírást fejtenek meg vagy éppen ügyességi feladaton vesznek részt.
Információ: www.budapestfoglyai.hu
Indulás: 2013. július 15-i héten
Regisztráció: www.budapestfoglyai.hu oldalon keresztül vagy a helyszínen
Részvételi díj: 2800 Ft/fő/játék (a részvételi díj tartalmazza a Víztorony belépőjegy árát)
Diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak: 2500 Ft/fő/játék
A játékot 14 éves kor alatt nem ajánljuk!

Az Imagine Budapest azonban nem csak interaktív szabadulós játékkal, hanem garantált 'Vizek városa' sétaprogrammal is várja a Margitsziget és a szabadtéri színpad látogatóit. Nyári frissítő sétáján mi más is állhatna a középpontban, mint az éltető víz, mely elválaszthatatlanul kapcsolódik a főváros mindenkori életéhez. A vasárnap délelőttönként induló angol nyelvű program kikapcsolódást jelenthet mindazoknak – elsősorban a külföldieknek –, akiket érdekel Budapest egy speciális, ám mégis, nagyon is ismert arca. Azoknak, akik örömmel andalognak egyet a festői Duna-parton, azoknak, akik szívesen „mártóznak meg" Budapest vizeiben – persze csak átvitt értelemben.
A kétórás sétán a résztvevők hallhatnak török fürdőkről, középkori vízvezetékről, gyógyvizekről, árvizekről, na és persze a város fejlődéséről, alakulásáról – miközben egy könnyű, kellemes séta és hajóút során eljutnak a Margitszigeti Víztoronyhoz...
A sétán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Információ: www.imaginebudapest.hu
A vezetés nyelve: angol
Indulás: 2013. július 21.
Regisztráció: www.imaginebudapest.hu oldalon keresztül
Részvételi díj: 4500 Ft/fő/séta (a részvételi díj tartalmazza a hajójegy árát és a Margitszigeti Víztorony belépőjegyet)

Indulás: a nyári szezonban minden vasárnap délelőtt 10 órakor a Batthyány térről (találkozó a Szent Anna templom előtt)

Csoportok előzetes jelentkezését is várjuk!

A tematikus városi sétákat szervező ImagineBudapest és a Margitszigeti Szabadtéri színpadot működtető Szabadtér Színház Nonprofit Kft. közös célja a szórakoztatáson túl, hogy növelje a Margitszigeti Víztorony ismertségét, megszerettesse a játékon résztvevőkkel a helyszínt – a víztorony szűkebb és tágabb környezetét -, és nem utolsó sorban Budapest múltjának egy fontos darabját villantsa fel a résztvevőknek.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad kulturális és turisztikai programjairól, kínálatáról a www.szabadter.hu weboldalon tájékozódhat.