Julin különleges gasztronómiája

Forrás: turizmus.com

 2022. november 25. 07:01

A 2022-es Guangxi Catering Culture Expón (GCCE) és "A Taste of Guangxi" vendéglátóipari fejlesztési fórumon bemutatkozó julini konyha vonzotta a látogatókat.

Julin jellegzetes ételei, amelyekre a helyiek büszkék, leginkább a marhahúshoz kötődnek. Az egyik legrangosabb ilyen különlegesség a julin nubuk, vagyis a szárított marhahús - írja a silkroadhungary.hu.

A hagyományos száraz és kemény szárított marhahústól eltérően a julin nubuk, amelyet a kínai sárga marha farából pácolás, szárítás és párolás útján készítenek, nagyon finom és ízletes. Már egy falat is gyakran maradandó aromát hagy maga után a szájban.

A marhabélszínes tészta Julin konyhakultúrájának másik szimbóluma. A julin marhabélszínes tészta varázsa a párolt marhabélszínben, a marhacsontokból és sertéscsontokból készült húslevesben, valamint a jellegzetes ízt kölcsönző nubukszószban rejlik.

De a buggyantott csirke, a kacsa és a sertés csülök is népszerűek a városban. Egy biztos, Julin hosszú évszázasok alatt az ízek igazi paradicsomává vált.